sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Asociațiile de proprietari, notificate în legătură cu deșeurile de la platforme

Angajații SC Salubritate Craiova SRL au ridicat, în luna iulie, peste 500 de metri cubi de deșeuri municipale amplasate pe lângă containerele în care craiovenii ar trebui să arunce gunoaiele. Aceasta este o cantitate record ridicată de lângă recipientele de precolectare a gunoiului. În acest sens, Salubritatea a transmis informări către peste 150 de asociații de proprietari din Craiova, pentru a le atenționa cu privire la această situație.

SC Salubritate Craiova SRL, prin Serviciul Corp Control, a transmis informări la peste 150 de asociații de proprietari și locatari din municipiu, pentru a le atenționa cu privire la obligațiile pe care le au în vederea menținerii curățeniei în spațiile pe care le dețin sau le utilizează, inclusiv la platformele destinate colectării gunoiului.

Cantitate-record de deșeuri strânse de pe lângă platforme

Policlinica Buna Vestire Craiova

Salubritate Craiova a luat această măsură ca urmare a ridicării, în luna iulie, a unei cantități-record de deșeuri suplimentare de la platformele de gunoi.

„523,8 metri cubi de deșeuri municipale amplasate pe lângă recipientele de precolectare au fost colectați, în iulie, de la 156 de asociații de proprietari și locatari din Craiova, în condițiile în care, în medie, lunar, SC Salubritate Craiova SRL ridică 300-400 mc de la asociații”, au precizat reprezentanții Salubritate Craiova într-un răspuns transmis Jurnalul Olteniei. Situația este vizibilă cu ochiul liber la multe dintre platformele care deservesc asociațiile de proprietari, deseori fiind observate deșeuri în plus la locurile amintite.

Cei de la Salubritate au amplasat, în iulie și august, și plăcuțe de avertizare în care se menționează că abandonarea deșeurilor în afara recipientelor se sancționează contravențional cu amendă cuprinsă între 500 și 1.500 lei pentru persoane fizice și 1.000 și 2.500 lei pentru persoane juridice.

Mai mult, agenții constatatori din cadrul Serviciului Corp Control au organizat, începând din luna august, acțiuni de supraveghere pentru depistarea celor care aruncă deșeuri la întâmplare, inclusiv la platformele gospodărești care deservesc asociațiile de proprietari.

Ce spune regulamentul?

Toate reglementările sunt stipulate în Regulamentul privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Craiova, precum și stabilirea, constatarea și sancționarea faptelor ce constituie contravenții, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 319/2009, cu modificările și completările ulterioare. Astfel, „autorităţile şi instituţiile publice, precum şi persoanele juridice, agenţii economici au obligaţia să efectueze lucrările de reparare, consolidare întreţinere şi curăţire a clădirilor aflate în proprietatea sau în folosinţa lor, a anexelor acestora, a incintelor, împrejmuirilor, precum şi a oricăror altor spaţii deţinute cu orice titlu ori terenuri proprietatea lor sau utilizate de acestea”, „constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între: 500 – 1000 lei – pentru persoane fizice, 1000 – 2500 lei – pentru persoane juridice” și „depozitarea pe domeniul public, inclusiv în zona platformelor de gunoi care deservesc asociaţiile de proprietari sau locatari, a materialelor de construcţii, a resturilor provenite din demolari, din activităţi de construire, reparare sau curăţire şi igienizare a clădirilor, fără autorizare legală”.

Politica