vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Acțiuni multiple organizate de polițiștii gorjeni

În weekend-ul, polițiștii gorjeni au depistat 253 de șoferi care au depășit viteza legală pe drumurile publice.

Polițiștii gorjeni au desfășurat acțiuni preventive pentru asigurarea unui trafic fluent și sigur pe drumurile publice. Astfel, în această perioadă, zilnic, peste 58 de polițiști au desfășurat acțiuni specifice, cu autospecialele din dotare, pe linia prevenirii evenimentelor rutiere și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică în zonele aglomerate, în piețe și în târguri.

Cu ocazia acestor acțiuni, au fost aplicate 503 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195 / 2002, în valoare totală de 12.500 de lei. Din totalul sancțiunilor, 253 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Totodată, polițiștii rutieri au reținut 25 de permise de conducere și au retras nouă certificate de înmatriculare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acțiunile vor continua și în perioada următoare, pentru diminuarea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave, precum și pentru conștientizarea tuturor participanților la trafic, în vederea respectării normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice și ordinea publică.

CIRCULAȚI PREVENTIV!

Polițiștii gorjeni recomandă șoferilor să circule cu atenție sporită și să adapteze permanent viteza la condiţiile meteo-rutiere, atunci când circulă în zone cu instabilitate atmosferică.

Utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri.

Păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă şi evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare ale autovehiculului.

Sporiţi atenţia la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. Totodată, evitaţi oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.

În condiţiile unui trafic aglomerat sau a apariţiei blocajelor rutiere, păstraţi-vă calmul, nu blocaţi intersecţiile şi nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate.

Polițiștii vă reamintesc că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

IPJ Gorj

Politica