joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

S-a stabilit! Protest la Prefectură

Toamna, ca de obicei, se numără… protestele. Anul acesta nu face o excepție. În perioada 25-29 septembrie, prefecturile din Oltenia și nu numai vor fi pichetate de sindicaliștii nemulțumiți, ca de obicei, de salarii. În Craiova, protestul va avea loc pe 28 septembrie.

Astfel, Federația Sindicală Hipocrat a anunțat că este solidară iniţiativelor de protest anunţate în spaţiul public şi participă la mişcările sindicale organizate de CNS Cartel ALFA în toate judeţele ţării, în perioada 25-29 septembrie, inclusiv la mitingul din faţa Guvernului României, din 4 octombrie.

„Suntem indignaţi de tot ceea ce se întâmplă şi de felul în care decurg toate iniţiativele de dialog pe care le-am avut atât noi, cât şi colegii noştri de breaslă. În astfel de momente dificile, pe care le-am mai trăit împreună, nu mai contează afilierea sau diferenţele de viziune care ne despart. Am arătat de multe ori că ştim să facem front comun atunci când situaţia o cere, iar acum suntem într-o astfel de situaţie. Am încercat în repetate rânduri să deschidem o cale de dialog şi tot ce am primit, până la urmă, au fost promisiuni neonorate şi o simulare continuă a unei dezbateri. Realitatea vorbeşte fără prea multe comentarii: suntem ignoraţi, în cel mai bun caz. În cel mai des, am fost şi suntem minţiţi, cu promisiuni în cascadă, care nu s-au îndeplinit şi nici nu par a se îndeplini vreodată. Mai mult, unele măsuri anunţate ca venind în sprijinul nostru, al personalului din sistemul sanitar, se dovedesc a fi împotriva noastră”, a declarat Ion Cotojman, preşedintele Federaţiei Sindicale Hipocrat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit unui comunicat de presă al Hipocrat, principalele revendicări ale Federaţiei Sindicale Hipocrat vizează: eliminarea plafonului de 30% pentru acordarea sporurilor; acordarea de sporuri întregului personal din sistemul sanitar, ceea ce include, aşa cum este firesc, personalul tehnico-administrativ; aplicarea creşterilor salariale pentru întreg personalul din sistem, precum şi celui din asistenţă socială, de la 1 martie 2018.

„Una dintre marile îngrijorări ale membrilor noştri este transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat. Orice calcul de până acum arată că există un risc real ca astfel, veniturile să scadă. Prin urmare, pe lângă solicitări care ţin de ajustări procentuale şi de o aplicare fără discrimiare a creşterilor salariale, precum şi de reglementarea unui regim echitabil al sporurilor, Federaţia Sindicală Hipocrat cere ferm renunţarea la transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat”, a afirmat Ion Cotojman, preşedintele Federaţiei Sindicale Hipocrat.

În acest context, în perioada 25-29 septembrie 2017, mai anunța reprezentanții Hipocrat, membrii formaţiunii vor participa la acţiunile organizate de CNS Carfel ALFA în faţa prefecturilor, după cum urmează:

• 25 septembrie: Bihor, Botoşani, Galaţi, Gorj, Maramureş, Sibiu, Teleorman
• 26 septembrie: Bacău, Braşov, Călăraşi, Caraş-Severin, Satu Mare, Vrancea
• 27 septembrie: Alba, Brăila, Constanţa, Covasna, Iaşi, Timiş, Vâlcea
• 28 septembrie: Arad, Bistriţa Năsăud, Dâmboviţa, Dolj, Ialomiţa, Vaslui, Tulcea
• 29 septembrie: Argeş, Buzău, Cluj, Hunedoara, Prahova, Suceava

„În această situație, Federația Sindicală Hipocrat atrage atenția că, în cazul în care solicitările menţionate nu vor fi dezbătute și acceptate, mișcările de protest vor conduce inevitabil la blocaje în desfășurarea activității din unitățile sanitare din toată țara”, susține Ion Cotojman, președintele Federației Sindicale Hipocrat.

Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel Alfa” a anunţat, potrivit unui comunicat de presă, că declanşează o serie de acţiuni de protest, având ca revendicări principale: blocarea transferului taxelor sociale de la angajator către angajat şi modificarea Legii 62/2011 pentru deblocarea negocierii şi încheierii contractelor colective de muncă la toate nivelurile, plecând de la varianta comună a celor cinci confederaţii sindicale, înaintată guvernului.

Politica