sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un prim-vicepreşedinte PNL Olt a trecut la ALDE după ce a fost numit şef la Regionala Craiova CFR Marfă

Prim-vicepreşedintele PNL Olt, Dan Stana, a demisionat din partid, el urmând să se înscrie în ALDE, numirea sa în funcţia de director interimar al Regionalei Banat-Oltenia a CFR Marfă fiind hotărâtoare în luarea acestei decizii.

Preşedintele PNL Olt, Ion Moisescu, a declarat, pentru Jurnalul Olteniei, că fostul candidat la funcţia de deputat a semnat demisia, sâmbătă, la solicitarea sa: „Te duci acum, iei o hârtie şi îţi scrii demisia!”.

„Am avut o discuţie cu Dan Stana, joi. M-a sunat dânsul. Mergeam la Braşov la Consiliul Naţional. Nu mi-a spus că are de gând să treacă la alt partid, mi-a spus doar că va ocupa o funcţie importantă, cea de director la CFR Marfă, Regionala Banat-Oltenia. Fiind prins cu colegii mei, n-am putut să vin în zonă rapid. Când aveam Consiliul Naţional, a murit domnul Quintus. Am plecat de la Braşov, am trecut pe la Ploieşti, după care, sâmbătă, l-am chemat pe domnul Dan Stana la partid. L-am întrebat dacă este adevărat ce se vehiculează în mass-media. Mi-a confirmat şi i-am spus foarte clar: «te duci acum, iei o hârtie şi îţi scrii demisia!». Şi-a dat demisia, pe loc, iar duminică m-am dus la Piatra Olt şi am stabilit, împreună cu organizaţia de acolo, noul preşedinte interimar, viitorul consilier local în locul domnului Stana şi inclusiv liderul consilierilor locali. Astăzi am transmis consiliului local şi prefecturii faptul că domnul Stana nu mai este membru de partid”, a declarat Moisescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Şeful liberalilor olteni i-a reproşat lui Stana că nu a ţinut deloc la partid, putând să plece cu mult înainte de organizarea alegerilor interne, în urma cărora a devenit prim-vicepreşedinte. El a adăugat că pentru fostul şef al PNL Piatra-Olt a contat mai mult funcţia.

„Domnul Stana era prim-vicepreşedinte şi asta i-am reproşat, că dacă avea de gând să facă această chestie şi ţinea cât de cât la partid, putea să-şi dea demisia mai devreme, iar ulterior să facă pasul. Suna altfel. Orice liberal care pleacă, simplu sau în funcţie, este o pierdere. Ideea e că dânsul şi-a ales alt drum şi trebuie să recunoaştem că tentaţia unei funcţii e mai mare”, a mai spus Ion Moisescu.

De cealaltă parte, preşedintele ALDE Olt, deputatul Mihai Niţă, a confirmat noul „transfer”, care se va oficializa la întoarcerea sa din Capitală.

„A demisionat, ieri, iar când mă întorc eu de la Bucureşti, va semna adeziunea. Se va ocupa de organizaţia Piatra-Olt şi de încă alte câteva localităţi din împrejurimi”, a declarat Niţă.

Parlamentarul a ţinut să infirme zvonurile apărute în spaţiul public potrivit cărora preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, s-ar fi opus venirii lui Stana. El a admis, însă, că preşedintele executiv al organizaţiei judeţene, Ioan Ciugulea, s-a declarat nemulţumit de mutare.

„Înainte de a acţiona, am fost şi am discutat cu domnul Tăriceanu. I-am explicat şi şi-a dat acordul, fără probleme. Am înţeles că la unul dintre ziarele din Olt, Nelu Ciugulea a spus că el nu este de acord, dar eu ce să-i fac dacă nu este de acord. Noi avem tot interesul să aducem oameni care ştiu să facă politică, oameni care ştiu să aducă voturi, oameni cu care nu ne facem de râs. Trebuie să mărim echipa, altfel nu putem să vorbim despre o creştere în sondaje a partidului”, a mai spus Mihai Niţă.

Dan Stana era consilier local la Piatra-Olt, după ce a pierdut scrutinul pentru obţinerea postului de primar al localităţii. De asemenea, Stana a candidat şi pe lista PNL pentru Camera Deputaţilor, tot fără succes.

Politica