joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un singur ofertant pentru Colegiul „Carol I”

Contractul ce vizează proiectarea și execuția pentru reabilitarea și consolidarea Colegiului Național „Carol I” din Craiova și ale Operei Române Craiova, un contract estimat de municipalitate la circa 6 milioane de euro fără TVA, a primit o singură ofertă. Este vorba de un consorțiu de patru firme – printre care se află și „asfaltatoarea” Craiovei, Delta ACM -, consorțiu care are și doi subcontractanți. Oferta acestora are ca termen limită de evaluare, de către municipalitate, data de 28 septembrie 2017, ora 18:00. Astfel, până la finele lunii este posibil ca acest consorțiu să fie declarat câștigător la această lucrare.

Municipalitatea craioveană a publicat, în cursul săptămânii trecute, tabelul ofertanților de la contractul pentru reabilitarea și consolidarea Colegiului Național „Carol I” și ale Operei Române Craiova (PT + execuție), după deschiderea ofertelor de pe data de 4 septembrie.

Deși este un proiect sonor și încă de mare interes pentru craioveni, un singur ofertant s-a arătat interesat de această lucrare estimată la 27.284.744,15 lei fără TVA (32.468.845,54 de lei cu TVA), adică echivalentul a 5.996.515,27 de euro fără TVA.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Este vorba despre asocierea COSTRUCȚII ERBAȘU SA (București) – SC EURAȘ SRL (Satu Mare) – SC DELTA ACM 93 SA (București) – SPA INOVATIONS SRL (București), cu CONSTRUCȚII ERBAȘU SA ca lider de asociere. Consorțiul de firme are și doi subcontractanți, RCH CON INSTAL SRL (Călărași) și SC CONCIVIC SRL (Slobozia).

Consorțiul, câștigător sau nu până la finele lunii septembrie

Dacă acest consorțiu va trece de evaluarea municipalității și se va încadra în toate cerințele necesare, el ar putea fi declarat câștigător până la data de 28 septembrie, ora 18:00, atunci când este termenul limită de evaluare a ofertei.

Contractul pentru reabilitarea corpului central al Colegiului Național „Carol I”, care găzduiește și Opera Română Craiova, are ca termen de execuție 30 de luni, împărțite astfel: cinci luni pentru proiectare, 24 de luni pentru execuție și o lună pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu, la maxim o lună de la încheierea procesului-verbal de recepție a lucrărilor.

Termenul de execuție s-ar încheia fix înaintea alegerilor locale din 2020

Teoretic, dacă proiectarea tehnică ar începe din luna octombrie, întreg proiectul ar urma să fie gata în aprilie 2020, adică înainte de alegerile locale pentru primărie (până în martie 2018 să fie gata proiectarea tehnică, până în martie 2020 să fie gata execuția, iar până în aprilie 2020 – autorizarea).

Colegiul „Carol I” este cea mai veche unitate școlară din Craiova, și a doua ca vechime din România. Între 1893-1895 a fost construită actuala clădire a Colegiului Național „Carol I”, ce a costat peste un milion de lei și în fundația căreia regele Carol I a asezat personal un cilindru metalic cu documentul oficial al ctitoriei ce a devenit clădire de patrimoniu. Pictorul Francisc Tribalski a realizat frescele din bibliotecă și sala rotundă, iar clădirea nouă, cu cupolă, a fost dotată cu mobilier luxos. În 1885, prin înalt Decret Regal, școala a primit numele numele Liceul „Carol I”.

Clădirea Colegiului Național „Carol I” este clasată pe lista monumentelor istorice din județul Dolj.

Contractul pentru impresionanta clădire a fost scos la licitație la finele lunii iunie, după ce Agenția Națională pentru Achiziții Publice a respins documentația de atribuire realizată de către Primăria Craiova, o dată în luna mai și o dată în luna iunie. Motivele invocate de ANAP au fost de neconformitate în raport cu prevederile legale privind achizițiile publice.

Întreaga sumă a contractului va fi suportată din bugetul local, proiectul neputând fi inclus pentru reabilitare pe vreuna dintre axele pe fonduri europene.

Politica