joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Victorie chinuită cu Armenia, urmează o deplasare grea la Muntenegru

România nu a impresionat în meciul de vineri seara, de pe Arena Națională, împotriva Armeniei, a doua cea mai slabă echipă a grupei E din cadrul preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2018. Deși tricolorii au controlat posesia și și-au creat ocazii de gol, acestea au fost făcute într-o manieră precară, fără o coerență în joc sau o viziune clară. A fost o evoluție oarecum haotică a naționalei noastre, așa cum ne-am obșinuit în ultima perioadă. Prima repriză s-a încheiat fără gol, cu o reușită a lui Andone anulată de un ofsaid corect semnalizat, faze importante lipsind în această primă parte a meciului. După revenirea de la cabine, România parcă a început să se orienteze mai bine pe teren, iar la zece minute de la startul reprizei secunde am primit un penalty în urma hențului produs de Voskanyan în careul armean, fază la care jucătorul oaspeților a văzut al doilea cartonaș galben și implicit cel roșu. Bogdan Stancu a fost cel responsabil de executarea loviturii de pedeapsă, dar atacantul lui Bursaspor a ratat de la punctul cu var și tabelă a rămas nemodificată. Aflați cu un om în minus, armenii au rezistat bine până la finalul meciului, fiind aproape de a scoate un punct din București. Însă în primul minut de prelungiri a căzut și golul României, care s-a chinuit mai tot meciul să înscrie. Maxim, intrat în locul lui Bogdan Stancu în minutul 81, a reluat frumos cu călcâiul din apropierea porții armene după o pasă primită de la Benzar. Astfel tricolorii au învins la limită naționala Armeniei cu scorul de 1-0.

„A fost un meci dificil, mai ales prima prepriză. Defensiva lor a fost alcătuită din 5 fundaşi şi patru mijlocaşi. Chiar dacă am avut o posesie cu 20% mai mare decât ei, mie mi s-a părut fantastic că echipa nu a cedat şi a marcat. Nu se termină până la final, eu am sperat, poate vă amintiţi finala Ligii Campionilor dintre Bayern şi Manchetser United când s-au marcat două goluri în câteva minute. Trebuie să crezi mereu”, a declarat Christoph Daum, selecționerul României.

În această seară România se va înfrunta în deplasare cu reprezentativa Muntenegrului, de la ora 21.45. Muntenegrenii au bătut Kazahstan cu 3-0 în etapa de vineri și continuă să se claseze pe locul doi în grupă, la egalitate de puncte cu Danemarca, aceasta învingând surprinzător cu 4-0 Polonia. Dacă nu va reuși o victorie și cu Muntenegru, naționala lui Daum nu va mai avea nicio șansă la calificare, și în momentul de față speranțele fiind extrem de mici. Antrenorul României a ocolit subiectul calificării la declarațiile oferite după meciul cu Armenia, în schimb a vorbit iar despre crearea unei noi echipe.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Nu vreau să vorbesc despre asta. Vreau să vorbesc despre a crea o nouă echipă şi despre un proces de reînnoire a echipei. Vrem să ne păstrăm şansele matematice, dar trebuie să-i felicit pe băieţi pentru modul în care s-au implicat. Trebuie să jucăm mai bine, iar acum suntem în progres, aşa cum au demonstrat Ganea, Băluţă sau Benzar. Au nevoie de mai mult timp să crească”, au fost cuvintele lui Daum.

Neamțul ne părăsește la finalul anului

Inevitabilul se va întâmpla la sfârșitul acestei campanii de calificarea la mondial, iar Christoph Daum nu va mai fi selecționerul României începând cu finalul acestui an, după o discuție între el și oficialii FRF.

„Aveţi dreptate. Nu ştiu ce a scandat tribuna. Fanii au dreptul sa-mi ceară demisia. Singurul lucru pe care eu îl cer fanilor e să-i încurajeze pe băieţi. Lucrăm la multe lucruri, dar la finalul zilei depindem de rezultate. Trebuie să mergem mai departe. Am avut o întâlnire cu Comisia Tehnică, au fost câteva întrebări critice şi câteva discuţii, iar după această întâlnire au fost două opţiuni: să continuăm până în 2020 şi să reînnoim echipa, iar răspunsul lor a fost că vom continua până la finalul acestui an, nu până în 2020. Aş spune că mi-a ajuns şi nu am nevoie de această slujbă”, a afirmat Daum.

Moți și Maxim, conflict cu fanii de pe Arena Națională

Cosmin Moți și Alexandru Maxim au avut ieșiri nervoase la finalul meciului cu Armenia la adresa unor suporteri aflați în tribunele Arenei Naționalei, aducându-le acestora injurii. Cei doi jucători au explicat situația și și-au cerut scuze pentru comportamentul lor prin intermediul site-ului oficial al Federației Române de Fotbal.

„Reacţia pe care am avut-o după înscrierea golului a fost adresată unei singure persoane din tribună, unui spectator care, încă de când eram la încălzire şi până la finalul partidei, s-a comportat ca un huligan şi mi-a adresat permanent injurii legate de familia mea. Însă chiar şi aşa, nu ar fi trebuit să folosesc un asemenea limbaj şi, dacă prin reacţia mea suporterii echipei naţionale s-au simţit jigniţi, le cer scuze! Nu am avut niciodată intenţia să îi jignesc. Dimpotrivă, aş dori să le mulţumesc pentru susţinere!”, a spus Alexandru Maxim, pentru site-ul frf.ro.Îmi pare rău că după încheierea jocului am răspuns cu aceeaşi monedă unor cuvinte jignitoare venite din partea unui spectator care şi-a amintit de trecutul meu de dinamovist. Regret că am reacţionat la nervi şi aş vrea ca suporterii echipei naţionale să ştie că, în ciuda acestui moment în care mi-am pierdut luciditatea, îi respect şi îi apreciez. Noi, fotbaliştii, jucăm pentru fani, aşa că ne-am dori întotdeauna să îi facem fericiţi”, a explicat și Cosmin Moţi, care a avut o altercaţie cu un fan la finalul partidei. Fundaşul a fost ţinut de colegi şi dus la vestiar.

Băluță a început titular, dar a fost schimbat cu Ivan

Căpitanul Craiovei a fost introdus din primul minut al partidei de către Christoph Daum și a evoluat până în minutul 74, când a fost schimbat cu fostul căpitan al oltenilor, Andrei Ivan, actual jucător al rușilor de la Krasnodar. Băluță nu a excelat în fața armenilor, dar a făcut un joc echilibrat, până la urmă în nota modestă a întregii echipe naționale, care a dezamăgit din nou.

România – Armenia 1-0 (0-0)

Stadion: Arena Naţională, Bucureşti.

Marcator: Maxim (90+1)

România: Tătăruşanu – Benzar, Chiricheş, Toşca, Cr. Ganea – Pintilii, N. Stanciu – Chipciu (Adi Popa 68′), Băluţă (Ivan 74′), B. Stancu (Maxim 81′) – Fl. Andone. Selecţioner: Christoph Daum.

Armenia: G. Meliksetyan – H. Hambartsumyan, V. Haroyan, T. Voskanyan, G. Daghbashyan – G. Malakyan (Edigaryan 46′), K. Hovhannisyan – H. Mkhitaryan, M. Pizzelli (Adamyan 74′), D. Manoyan (Koryan 58′) – T. Berseghyan. Selecţioner: Artur Petrosyan.

Cartonaşe galbene: Băluţă 68′, Pintilii 89′, Ivan 90+6′ / Horayan 33′, Voskanyan 45+2′, 54′.

Cartonaşe roşii: – / Voskanyan 54′.

Arbitri: Ivan Bebek – central, Tomislav Petrovic şi Miro Grgic – asistenţi, Duje Strukan – rezervă (toţi din Croaţia).

Observatori: Shmuel Shteif (Israel), Leonid Kaloshin (Rusia).

REZULTATE ETAPA A VII-A

Vineri, 1 sept

Danemarca – Polonia 4-0

Kazahstan – Muntenegru 0-3

România – Armenia 1-0

PROGRAM ETAPA A VIII-A

Luni, 4 sept

Polonia – Kazahstan ora 21.45

Muntenegru – România ora 21.45

Armenia – Danemarca ora 19.00

CLASAMENT GRUPA E

1. Polonia 7 5 1 1 15:11 16

2. Montenegro 7 4 1 2 17:7 13

3. Danemarca 7 4 1 2 14:6 13

4. România 7 2 3 2 8:7 9

5. Armenia 7 2 0 5 7:15 6

6. Kazakhstan 7 0 2 5 4:19 2

Politica