vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

SCOALA DE VARĂ “NESTOR CRAIOVESCU”

Facultatea de Drept din cadrul Universității din Craiova organizează în această perioadă Scoala de vără “NESTOR CRAIOVESCU”- ediția 2017, în parteneriat cu Facultatea de Drept a Universității de Stat din Chișinău, Baroul Dolj și Camera Notarilor Publici Craiova.

Cursurile de vară se desfășoară, succesiv, la Călimănești și Craiova, iar studenții participanți vor avea posibilitatea să analizeze împreună cu profesorii coordonatori cazuri practice din dreptul civil, dreptul procesual civil sau dreptul urbanismului. De asemenea, sunt stabilite întâlniri și activități la instanțele judecătorești din Craiova, la firmele de avocatură și la cabinetele notariale partenere.

img_3806 img_3812

Scoala de vară constituie o bună ocazie pentru consolidarea relațiile profesionale dintre participanți, iar studenții vor avea șansa să observe activitatea juristului implicat în soluționarea unor probleme concrete, să cunoască direct mediul profesional și să dobândească experiență în domeniul pentru care se pregătesc în facultate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Programul pregătit de colegii craioveni este excelent, iar întâlnirea studenților celor două facultăți – din Craioiova și Chișinău – este benefică pentru pregătirea lor profesională, dar și pentru dezvoltarea relațiilor instituționale” a menționat domnul Sergiu Ursu, profesor la Facultatea de Drept din Chișinău.

Școala de vară a Facultății de Drept are de acum și un nume – Nestor Craiovescu (1766 -1838)-, stabilit de organizatori pentru a celebra solemn amintirea unui mare jurist craiovean. Personalitate marcantă a secolului al XIX-lea, născut la Craiova, boier erudit din Țara Românească, bun cunoscător al legilor țării și al dreptului romano- bizantin, care prin întreaga sa activitate pe terenul dreptului a fost considerat cel mai important jurist al vremii sale, contribuind decisiv la pregătire primei generații de juriști români” a declarat prof. Lucian Săuleanu, decanul Baroului Dolj, care susține acest proiect educațional de la prima sa ediție.

În primăvara acestui an am fost la Chișinău, unde am participat la proba de drept constituțional din cadrul Hexagonului. Echipa facultății noastre a obținut locul I și trofeul competiției. Acum sunt bucuros să-i întâlnesc pe colegii basarabeni la cursurile școlii de vară a facultății noastre. Este o experiență deosebită” a declarat Răzvan Adi Marian, student în anul al III-lea la Facultatea de Drept din Craiova.

Politica