duminică, iulie 21, 2024

Ultima ora

Sport

Proiectul de 150 milioane de euro al CAO, în linie dreaptă

Contractul de finanţare în valoare de 150 de milioane de euro pentru proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Olt, în perioada 2014 – 2020”, derulat de Compania de Apă Olt, ar putea fi semnat la finalul acestui an.

Directorul general al Companiei de Apă Olt, Cătălin Uşurelu, a declarat, pentru Jurnalul Olteniei, că lucrările ar putea începe anul viitor.

La sfârşitul lunii septembrie trebuie să ni se aprobe Studiul de Fezabilitate, iar în luna decembrie sperăm să semnăm şi contractul de finanţare. După aceea demarăm procedura de achiziţie. Undeva în primăvara – vara anului viitor, sperăm să înceapă şi lucrările efective. Prioritare vor fi cele cu probleme, Balşul şi Caracalul, unde este o reţea veche, şi la Corabia. În cadrul proiectului vor fi realizate staţii de tratare şi la Balş, dar şi la Slatina”, a declarat Uşurelu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Compania de Apă Olt (CAO) a depus, din decembrie 2016, la Ministerul Fondurilor Europene, studiul de fezabilitate pentru proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Olt, în perioada 2014 – 2020”, fiind în primii patru operatori din ţară care au depus proiecte.

În cadrul acestui proiect cu finanţare europeană, Compania de Apă Olt va accesa fonduri europene şi pentru investiţii în reţelele de apă, canalizare, staţii de tratare a apei şi staţii de pompare a apei uzate pentru 17 comune din judeţul Olt care fac parte sau sunt în diferite stadii de aderare la ADI Oltul. Până când vor semna contractul de finanţare, acestea vor face parte din Compania de Apă Olt, potrivit reprezentanţilor investiţiei.

150 de milioane de euro vor merge în Slatina şi alte 24 de localităţi. De acest proiect vor beneficia, pe lângă Slatina, localităţile: Caracal, Corabia, Balş, Potcoava, Scorniceşti, Drăgăneşti, Dăneasa, Băbiciu, Gostavăţu, Scărişoara, Fărcaşele, Dobrosloveni, Izbiceni, Giuvărăşti, Bălteni, Perieţi, Schitu, Rusăneşti, Piatra-Olt, Găneasa, Tia Mare, Şerbăneşti, Crâmpoia şi Vişina.

Politica