joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cupa României/ Luptă pentru turul secund, la Dănceu

Recolta Dănceu – Știința Turceni, azi, ora 17:30

Câștigătoarele etapelor județene, din Mehedinți și Gorj, ale Cupei României, se vor întâlni astăzi, în primul tur al fazei naționale.

FRF a schimbat, în ediția 2017-2018, sistemul competițional al turului I al Cupei României, etapă în care, în anii anteriori, câștigătoarele fazelor județene nu puteau întâlni decât echipe de Liga a III-a. Așadar, până anul acesta, în turul I intrau cele 42 de câștigătoare județene ale Cupei României, alături de 42 echipe de eșalon terț, care încheiau sezonul precedent în partea inferioară a clasamentului. Din acest an, în urnă cu cele 42 de echipe de județ au intrat doar zece de Liga a III-a, astfel că 32 de câștigătoare județene se vor întâlni între ele, cum e și cazul reprezentantelor Mehedințiului și Gorjului, Recolta Dănceu, respectiv Știința Turceni. Conform tragerii la sorți, Recolta Dănceu va fi gazda jocului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dacă echipa satului Dănceu a ajuns să joace în faza națională după ce a dispus, pe Stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin, cu 2-0, de CS Strehaia, în finala fazei județene Mehedinți a Cupei României, cea a orașului Turceni a învins, în ultimul act de la Gorj, cu 2-1 Gilortul Târgu Cărbunești, pe terenul din Țicleni. În Liga a IV-a, Recolta Dănceu a încheiat sezonul 2016-2017 pe locul al V-lea la Mehedinți, în timp ce Știința Turceni a fost vicecampioană la Gorj.

Meciul din primul tur al Cupei României – faza națională se va juca astăzi, de la ora 17:30, la Dănceu, unde, în urmă cu 5 ani, s-a inaugurat un stadion cochet, care beneficiază de 350 de locuri pentru spectatori, grupate într-o singură tribună, acoperită. Câștigătoarea va accede în turul al II-lea al Cupei României, la care vor participa, pe lângă cele 26 de echipe calificate din primul tur, și 32 echipe participante în ediţia precedentă a Ligii a III-a. Turul secund este programat pe 23 august 2017, ora 17:30.

Recolta a ajuns în turul secund în 2011

Recolta Dănceu câștigase Cupa României – Mehedinți și în urmă cu șase ani, după ce trecuse în finală tot de CS Strehaia, însă la loviturile de departajare, cu 5-4. După 120 de minute, scorul meciului de pe Stadionul Termo fusese 3-3. Calificată astfel, în 2011, în primul I al fazei naționale a Cupei României, Recolta a trecut de echipa de Liga a III-a, Triumf Bârca (3-1), după care a fost eliminată de Prometeu Craiova (1-3). Meciurile respective s-au disputat pe Stadionul Dunărea din Gruia, deoarece echipa din Dănceu avea propria arenă în construcție.

Politica