vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Liga a 3-a / Spînu, în Comitetul Executiv

Președintele CSO Filiași va fi unul dintre cei doi reprezentanți ai cluburilor din eșalonul trei în CEx.

 

Președintele CSO Filiași, Florin Spînu a fost ales vineri în cadrul Adunãrii Generale Extraordinare de la Mogoșoaia ca reprezentant al echipelor din Liga a 3-a în Comitetul Executiv al FRF. Împreunã cu acesta a mai fost ales și Mihai Dãscãlescu, președinte Unirea Alba Iulia. Cei doi i-au înlocuit în funcție pe Marius Burcã și Alexa Krenek, conducãtori care nu mai îndeplineau condițiile necesare pentru a duce mai departe funcțiile în CEx, fiindcã echipa unde activau fie a promovat în Liga 2, cazul lui Burcã și al Metaloglobusului, ori a retrogradat în Liga 4, cazul lui Krenek și CS Oșorhei. Dintre cei cinci candidați pentru cele douã locuri, Gabriel Magdaș – Performanța Ighiu retrãgându-se, Dãscãlescu a primit cele mai multe voturi, 48 din 61, fiind urmat de Spînu, care a strâns 40 de voturi.

“Sunt onorat și, totodatã, responsabil de încrederea acordatã. Vreau sã asigur cluburile nou-promovate de tot sprijinul și toatã asistența pentru integrarea în familia Ligii 3”, a punctat și Florin Spînu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Din Comitetul Executiv al FRF mai fac parte: Rãzvan Burleanu (președinte), Gino Iorgulescu (prim vicepreședinte), Octavian Goga (al doilea vicepreședinte, reprezentant al fotbalului amator), Valeriu Argãsealã și Daniel Coman (reprezentanți ai cluburilor de Liga 1), Auraș Brașoveanu și Marcel Ghergu (reprezentanți ai cluburilor de Liga 2), Cãtãlin Cighir (reprezentant al cluburilor cu activitate exclusivã de copii și juniori), Cristian Vornicu (reprezentant al cluburilor de fotbal în salã), Alin Cioban (reprezentant al fotbalului feminin), Kyros Vassaras (reprezentant al CCA) și Emilian Hulubei (reprezentant al sindicatului fotbaliștilor recunoscut de FIFPro).

Liga a 3-a, 5 serii cu câte 16 echipe

Tot în cadrul Adunãrii Generale Extraordinare de vineri s-a discutat și despre echipele înscrie în campionat și despre împãrțirea pe serii. Noua ediție de campionat va fi formatã din 5 serii a câte 16 echipe. În noul sezon al Ligii a 3-a, unul care începe  pe 26 august, ar fi trebuit sã ia start 80 de cluburi, însã doar 52 dintre cele 54 care aveau dreptul sã joace în acest campionat au depus cerere de înscriere. Dinamo II și Pandurii II nu s-au mai înscris. Pentru a completa locurile vacante, FRF a trimis adresã cãtre cele opt cluburi care au retrogradat din Liga a 3-a, propunându-le sã continue în acest eșalon. Doar patru au rãspuns afirmativ și s-au înscris (Sportul Chiscani, CS Urban Titu, ACS Șirineasa, CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic). Cu încã trei locuri rãmase vacante, FRF a ocupat douã dintre acestea cu echipele secunde ale cluburilor CFR Cluj și AFC Hermannstadt.

Politica