Amenzi de 93.000 lei, aplicate de poliţişti la firme din domeniul silvic

Sancțiuni în valoare de 93.000 lei au fost aplicate de polițiștii olteni de ordine publică, în perioada 29 mai – 16 iulie, în cadrul unei acţiuni pentru prevenirea și combaterea ilegalităților în domeniul silvic. Totodată, sute de metri cubi de lemn au fost confiscate.

Acţiunea poliţiştilor a vizat prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos. Potrivit unui comunicat remis de IPJ Olt, au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice, în valoare totală de 93.000 lei.

De asemenea, polițiștii olteni au confiscat cantitatea de 58,75 metri cubi lemn foc, 5,82 metri cubi lemn lucru, 6,82 metri cubi deșeuri lemnoase, valoarea acestora depășind suma de 18.000 lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Totodată, întrucât nu au fost respectate prevederile legale, au fost confiscate valoric 31,54 metri cubi lemn lucru, 102 metri cubi cherestea, 320,57 metri cubi lemn foc, în cuantum de 93.328,5 lei.

O societate comercială cu sediul în comuna Vişina a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 10.000 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice, fiind obligată la plata sumei de 32.728,75 lei, reprezentând contravaloarea cantității de 311,09 metri cubi lemn foc diverse specii, sumă ce urmează a fi depusă la Trezoreria Statului în termen de 30 de zile. Această cantitate de lemn reprezintă diferenţa între stocurile scriptice și faptice, găsită în urma unui control desfăşurat de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt – Serviciul Ordine Publică, împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea, la începutul lunii.

Cu o amendă de 5.000 lei a fost sancţionată o societate comercială, cu sediul în municipiul Caracal, întrucât a expediat și transportat cu o autoutilitară lemn de foc, fără a deține aviz de însoțire a materialului lemnos. Cantitatea de 4,78 metri cubi lemn foc, specia fag, a fost confiscată și predată în custodie reprezentanților Ocolului Silvic Corabia.

De asemenea, în urma controlului efectuat la o societate comercială, cu sediul în comuna Studina, poliţiştii au constat că aceasta a încălcat prevederile Legii nr. 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice, întrucât nu a deținut registru de intrare a materialelor lemnoase și a expediat/primit în depozit cantitatea de 102 metru cubi, fără avize de însoțire a materialelor lemnoase. Pentru cele două fapte, societatea a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 6.000 lei și a fost obligată la plata sumei de 54.774 lei, reprezentând contravaloarea cantității de 102 metri cubi cherestea.

Populare

Recomandări

VIDEO/ Prinși cu droguri și arme albe asupra lor

Polițiștii au aplicat 125 de amenzi și au întocmit...

1,25 milioane lei – șpaga din portbagajul șefului CJ Vaslui

Update/ Buzatu a fost reținut de anchetatori. "Procurorii din cadrul...

Craiova a devenit centrul radiologiei în România după două decenii

A avut loc deschiderea Congresului Național de Radiologie și...

6 oameni, la spital după un accident produs în Vâlcea

6 oameni au ajuns la spital, în urma unui...