Alţi antreprenori din judeţul Olt solicită înfiinţarea de clase cu învăţământ profesional dual după modelul Alro, la Slatina

Una sau mai multe clase de învăţământ profesional dual ar putea fi înfiinţate şi la Liceul Tehnologic „Ion Popescu-Cilieni” din comuna Cilieni, existând mai multe solicitări din partea unor agenţi economici din domeniul croitoriei. Din această toamnă, o clasă cu învăţământ profesional dual va funcţiona la Colegiul Tehnic Metalurgic Slatina, cu susţinerea Alro.

Inspectorul şcolar general adjunct, Florica Grecu, a declarat că după succesul înregistrat în proiectul Alro – Metalurgic, şi alţi agenţi economici, de mai mică anvergură, şi-au exprimat dorinţa să susţină înfiinţarea de clase de învăţământ profesional dual. Un prim semnal vine din sudul judeţului, din zona Izbiceni-Cilieni.

Slatina este deschizătoare de drumuri în ceea ce priveşte învăţământul profesional dual. Veştile bune încep să vină şi din mediul rural. În zona Izbiceni, avem mai multe propuneri de la agenţi economici pentru croitorie. Având un liceu tehnologic, în zona Cilieni, ne gândim să dezvoltăm această posibilitate pentru că a venit de la dumnealor. Iată că oamenii, în momentul în care văd că se întâmplă lucruri, îşi doresc să se implice şi ei pentru că este nevoie”, a afirmat Florica Grecu.

Aceste clase ar putea fi înfiinţate la Liceul Tehnologic „Ion Popescu-Cilieni” din comuna Cilieni, însă, abia în următorul an şcolar. În anul şcolar 2017-2018, clasa de învăţământ profesional dual cu specializarea Mecanic utilaje şi instalaţii în industrie va funcţiona, la Colegiul Tehnic Metalurgic Slatina, la solicitarea şi cu sprijinul SC Alro SA, care le va plăti elevilor o bursă lunară de 200 lei.

Numărul locurilor la această clasă a fost suplimentat cu opt, însă chiar şi aşa şase dintre candidaţi au fost nevoiţi să-şi continue formarea la alte clase. Cei 34 de candidaţi au trecut printr-o selecţie constând într-un interviu şi în completarea unui chestionar. Reprezentanţii Alro s-au implicat în selecţia elevilor care vor activa, din toamnă, în această clasă.

Populare

Recomandări