vineri, iulie 19, 2024

Ultima ora

Sport

Sancțiuni de 15.000 de lei, aplicate în domeniul turismului

Oameni ai legii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat, la finele săptămânii trecute, mai multe controale în municipiul Râmnicu Vâlcea, dar și în orașele Călimănești și Horezu, în domeniul turismului, aplicând sancțiuni de 15.000 de lei.

La data de 8 iulie a.c., polițiștii au acționat pentru verificarea respectării legislației în domeniul turistic și creșterea gradului de siguranță al cetățenilor, în condițiile în care județul Vâlcea are un potențial turistic ridicat.

Au fost verificați 21 agenti economici de pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, dar și a orașelor Horezu și Călimănești, fiind aplicate 14 sancțiuni contravenționale, 6 dintre acestea pentru încălcarea prevederilor legii 12/1990 cu privire la protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, iar 7 sancțiuni în baza OUG 237/2001 cu privire la evidența și protecția turiștilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, a fost aplicată o sancțiune de 3.000 de lei, în urma constatării unor nereguli cu privire la modalitatea de folosire a caselor de marcat, totalul sancțiunilor ajungând la 15.000 de lei.

Politica