sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fotbal Juniori/ Program încãrcat pentru „tricolorii” mici

Cele trei naționale de juniori ale României sunt angrenate din toamnã în calificãrile pentru Campionatul European.

Echipele naționale de juniori ale României vor începe din septembrie campania de calificare pentru CE. Cea mai mare dintre selecționate, cea a juniorilor U-21 din care au fãcut parte la ultimele convocãri și craiovenii Andrei Ivan și Vlad Screciu va continua campania de calificare în Campionatul European pentru tineret Under 21 – Italia 2019.

Înaintea partidelor programate în sezonul 2017-2018, tricolorii se aflã pe locul 2 în grupa din care fac parte, la egalitate de puncte cu formația de pe prima poziție, Bosnia-Herțegovina. Programul tricolorilor U17 în acest an va fi:1 septembrie 2017: Bosnia-Herțegovina – România; 5 septembrie: România – Elveția; 6 octombrie – Elveția – România; 10 noiembrie – România – Portugalia; 14 noiembrie 2017 – Țara Galilor – România.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Echipele care se claseazã pe locul 1 în cele nouã grupe se calificã în turneul final, iar cele mai bune patru dintre formațiile care se claseazã pe locul 2 se calificã în play-off. Cele douã echipe care câștigã duelurile din play-off se calificã în turneul final. O parte dintre formațiile care joacã în turneul final se calificã în Jocurile Olimpice de varã – Tokyo 2020. În luna noiembrie va juca și reprezentativa alcãtuitã din jucãtori nãscuți începând cu 1 ianuarie 1999, care va evolua în preliminariile Campionatului European pentru juniori Under 19 – Finlanda 2018.

La ultima reprezentație, în jocul cu Muntenegru au fost convocați Robert Bogdan, Radu Bârzan, dar și Andrei Vlad, trecut de câteva zile în curtea celor de la FCSB. Selecționata pregãtitã de Adrian Boingiu va face în aceastã lunã pasul spre Under 19, iar în toamnã va evolua alãturi de Rusia, Grecia și Gibraltar în Grupa 10 din prima fazã a preliminariilor Campionatului European pentru juniori Under 19 – Finlanda 2018. Meciurile din aceastã serie se vor juca în Grecia, în perioada 8-14 noiembrie 2017. Jocurile din acest turneu de calificare se vor desfãșura astfel: 8 noiembrie 2017 – România – Grecia; 11 noiembrie 2017: Rusia – România; 14 noiembrie 2017: Gibraltar – România. Naționalele care se claseazã pe locurile 1 și 2 în cele 13 grupe din prima fazã se calificã în ultima fazã (turul de elitã). Echipele care se claseazã pe locul 1 în cele șapte grupe din turul de elitã se calificã în turneul final. O parte dintre echipele care joacã în turneul final se calificã în Cupa Mondialã pentru tineret Under 20 – 2019.

Cea mai micã dintre selecționatele României, cea jucãtorilor nãscuți începând cu 1 ianuarie 2001, va evolua în preliminariile Campionatului European pentru juniori Under 17 – Anglia 2018. În perioada 23-29 octombrie 2017, România va fi gazda unei grupe în care adversarele vor fi Lituania, Luxemburg și Austria. Echipele care se vor clasa pe locurile 1 și 2 și cele mai bune patru dintre formațiile care se vor clasa pe locul 3 în cele 13 serii din prima fazã se vor califica în ultima fazã (turul de elitã). Programul tricolorilor mici este urmãtorul: 23 octombrie 2017: Lituania – România; 26 octombrie: România – Luxemburg; 29 octombrie: România – Austria. De la aceastã selecționatã, singurul jucãtor din Bãnie convocat a fost componentul celor de la Academia de Fotbal „Gicã Popescu” Craiova, Dragoș Albu, cãpitan de echipã în majoritatea meciurilor amicale jucate de România.

Politica