joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Camerele de supraveghere ale obiectivelor păzite de jandarmi, conectate cu un „Big-Brother” de la sediul Inspectoratului

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Olt vrea să conecteze camerele de supraveghere de la toate obiectivele pe care le păzeşte, astfel încât jandarmii să poată interveni prompt, atunci când sunt probleme.

Comandantul IJJ Olt, colonelul Dorel Drejoi, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că, la nivelul Inspectoratului, au fost conectate deja la Compartimentul Monitorizare Misiuni și Evenimente 12 camere de supraveghere, montate la sediile subunităților dislocate permanent din localitățile Caracal, Corabia, Balș și Scornicești.

În continuare, jandarmii lucrează la conectarea sistemelor tehnice de securitate de la obiectivele din raza de competență pentru o intervenţie rapidă şi eficientă în caz de nevoie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Camerele de la obiectivele unde asigurăm paza cu jandarmi vor fi conectate la Compartimentul Monitorizare şi, automat, cei aflaţi în serviciu în cadrul compartimentului pot viziona imagini din zona obiectivului respectiv şi pot dispune eventuale măsuri, în funcţie de problemele care sunt. Această conectare se va face, în funcţie de dotările existente la nivelul fiecărui obiectiv şi condiţionat de existenţa unei fibre optice între obiectiv şi sediul Inspectoratului de Jandarmi. Sunt anumite condiţii tehnice care trebuie îndeplinite. La Dispecerat, avem doi subofiţeri care execută serviciul permanent şi supraveghează şi aceste camere de luat vederi”, a declarat colonelul Drejoi.

Primul obiectiv care va fi conectat la Compartimentul Monitorizare al jandarmilor este sediul Prefecturii Olt.

Am început cu obiectivele din municipiul Slatina. Ulterior, vom vedea în funcţie de posibilităţi, care urmează. Primul obiectiv care va fi conectat este Instituţia Prefectului, care se va realiza în cursul lunii viitoare”, a mai afirmat şeful IJJ Olt.

Potrivit acestuia, conectarea camerelor cu sediul Jandarmeriei Olt nu implică vreun cost.

Politica