Judo/ Sterea, abonată la aurul continental

În Croația, olteanca Lena Sterea și-a adjudecat a V-a medalie de aur la Europenele de Veterani.

Desfășurat la Zagreb, Campionatul European de Judo pentru Veterani a îmbogățit palmaresul antrenoarei de la CSM Drobeta Turnu Severin cu încă o medalie de aur. A cincea pentru Lena Sterea, care a bifat și cel mai bun rezultat al  României, în Croația. La Europenele de veterani din acest an au participat 741 de judoka la masculin și 129 la feminin, iar delegația țării noastre a fost formată din 9 competitori: Lena Sterea, Alexandru Bilibok, Marian Chirazi, Dezideriu Csep, Nicolae Furtuna, Alpar Nagy, Stelică Sălcianu şi Daniel Ţepeş. Pe lângă aurul izbutit de Sterea (57 kg), România a mai obținut un bronz, prin Chirazi (73 kg), rezultate care au plasat țara noastră pe locul 18 în clasamentul general pe medalii, din 31 de națiuni prezente la Zagreb. În cursa pentru cel de-al V-lea aur continental, Lena Sterea a învins cele două reprezentante ale Germaniei și o judoka din Italia. În această vară, antrenoarea de la CSM Drobeta va încerca să-și păstreze și titlul mondial.

„Am ajuns deja la 5 medalii de aur la Europenele de Veterani și nu am de gând să mă opresc aici. La Zagreb, am fost singura judoka din lotul național al României care a reușit să urce pe prima treaptă a podiumului de premiere. E o performanță și asta nu poate decât să mă bucure. Urmează Mondialele din Italia, unde am de apărat titlul cucerit anul trecut, în SUA. Sper să obțin a șaptea medalie de aur, la Campionatul Mondial”, a declarat olteanca Lena Sterea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Populare

Recomandări

Zeci de școli și grădinițe, fără autorizații. Unele nu au nici pază

Zeci de școli și grădinițe din județul Dolj nu...

Floarea-cadavru ar putea să dispară pentru totdeauna

floarea-cadavruCitește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/natura-si-mediu/exista-ingrijorari-tot-mai-mari-ca-floarea-cu-miros-de-cadavru-ar-putea-sa-dispara-pentru-totdeauna-avertismentul-oamenilor-de-stiinta-2512317Informaţiile publicate...

Accident între două microbuze și un tir. Pompierii au intervenit

13 persoane au fost implicate în cumplitul accident Pompierii mehedințeni...

Averea lui Dumitru Buzatu, verificată de DNA

Toată averea declarată de președintele Consiliului Județean Vaslui, arestat...