vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Au sperat doar o repriză

Campioana Mehedințiului și-a compromis șansele de promovare, după ce a fost învinsă cu 4-2 în manșa-tur a barajului pentru accederea în Liga a III-a.

Deși avea nevoie de un rezultat pozitiv, pentru a mai spera la la promovare înaintea meciului-retur, de la Săelele, CS Strehaia n-a reușit să obțină nici măcar un rezultat de egalitate, pe propriul teren. Reprezentanta Teleormanului s-a impus cu scorul de 4-2 și e favorită certă la accedera în Liga a III-a. La Strehaia, Voința Săelele a deschis scorul încă din minutul 8, prin Turcin, care a profitat de indecizia fundașilor mehedințeni și a trimis balonul pe lângă portarul Dinicică. Oaspeții au mai avut 2 ocazii importante de a se desprinde, însă portarul strehăian a respins în corner șuturile lui Roman (14) și Scumpu (31). În finalul primei reprize, Topală a reaprins speranțele oltenilor, după ce a lobat peste portarul Oprea și astfel a reușit egalarea.

După pauză, Voința Săelele a rezolvat problema victoriei în doar 2 minute, prin Roman (67) și Sindie (69), care au marcat de fiecare dată cu capul, după ce balonul a ricoșat din transversală. Pontu a redus din diferență în minutul 72, cu un șut din 14 metri, dar rezultatul final l-a stabilit Roman, în minutul 78. Așadar, Voința Săelele s-a impus cu 4-2, iar CS Strehaia a rămas cu satisfacția câștigării  campionatului județean, după o pauză de 27 de ani.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“A fost un meci de baraj cu o tensiune aparte. Am întâlnit o echipă bine pregătită și cu o dorință de promovare mai mare decât a noastră. Deși jucătorii mei nu au experiență pentru acest nivel, eu zic că ne-am prezentat onorabil și nu am făcut județul de râs. Noi avem un lot format doar din localnici, iar satisfacția noastră a fost că am reușit să readucem titlul județean la Strehaia, după o pauză de 27 de ani. Ne vom juca șansa și la meciul-retur, de unde sper să ne întoarcem cu un rezultat pozitiv, chiar dacă nu vom reuși să promovăm. E greu să ne comparăm cu cei din Teleorman”, a spus antrenorul Mircea Danciu.

În Liga a IV-a, AFC Voința Săelele a avut un buget de peste 500.000 de lei, iar toți jucătorii, unii dintre ei aduși și din alte județe, sunt angajați la club cu salarii cuprinse între 1.000-1.500 lei. Bugetul echipei din Strehaia este de 20 de ori mai mic, iar componenții lotului joacă de plăcere,  fără să fie remunerați.

 

Strehaia – Săelele 2-4

Marcatori: Claudiu Topală (42), Costel Pontu (72′) / Cosmin Turcin (8′), Andrei Roman (67′, 78′), Daniel Sindie (69′)

Dinicică – M. Gomoi, Dobrscu (cpt), C. Gomoi ( 65 Șișu), Tiribentea (46 Istodor) – Ad. Balaci (75 I. Vîrșog) , Al. Balaci, Topală, M. Vîrșog – Mătușoiu (41 Pontu), Tița. Antrenor: Mircea Danciu

Săelele: Oprea – Voicu, Ghebaură, Sălcianu, Pantelimon – Roman, Scumpu (81 Mitran), Mitrea (cpt), Miu (46 Mărioara) – Turcin (84 Marinescu), Sindie (75 Kawagoe). Antrenor: Alexandru Gheorghe.

Arbitri: Omar Dumitrică (Craiova) – Marian Truţă (Băbeni ) şi Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea)

Stadion Orășenesc (Strehaia), spectatori 400

Politica