joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ISJ Olt: Prysmian vrea vorbitori de germană din liceele slătinene

Grupul italian Prysmian, care a inaugurat marţi, la Slatina, cea mai mare fabrică de fibră optică, se află în căutare de forţă de muncă în municipiul oltean, fiind interesaţi mai ales de elevii vorbitori de limba germană.

Prezentă la inaugurarea noii facilităţi de producţie din Parcul Industrial Slatina, inspectorul şcolar general al ISJ Olt, Felicia Man, a declarat că, în următoarea perioadă, va fi parafat un parteneriat între instituţie şi Grupul Prysmian, în vederea furnizării de forţă de muncă calificată. „Sunt încântată că am participat la inaugurarea oficială a noii hale de producţie a Prysmian Group. Am stabilit, deja, nişte contacte cu reprezentanţii boardului acestui grup pentru a extinde oferta de colaborare pentru şcolile noastre. Ne dorim elevi şi absolvenţi calificaţi, iar dumnealor au nevoie de forţă de muncă tânără, calificată în nişte domenii pentru care nici noi nu suntem pregătiţi, însă cu siguranţă că, în această vară, vom face împreună un demers în acest sens. În zilele următoare, vom avea deja o întâlnire pentru a perfecta acordul nostru de parteneriat”, a afirmat Felicia Man.

Ea a adăugat că cei de la Prysmian caută specialişti în telecomunicaţii, iar această specializare va fi regăsită în oferta educaţională a unităţilor de învăţământ oltean, în următorii ani şcolari. „Dânşii sunt interesaţi, în acest moment, de specialişti în telecomunicaţii, specialişti pe care noi nu-i pregătim, în acest moment, în şcolile noastre, dar sunt convinsă că vom găsi în unităţile de învăţământ oameni care să îşi dorească acest lucru şi să facem demersurile către Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar pentru a autoriza şi apoi a acredita această meserie. Cu siguranţă că avem un orizont de timp pentru ca această clasă să funcţioneze atât în învăţământul dual, cât şi în cel profesional”, a mai declarat inspectorul general al ISJ Olt. Reprezentanţii Prysmian au aflat de la şefa învăţământului oltean că pot găsi vorbitori de limba germană, printre elevii şi absolvenţii din judeţ. Până acum, grupul italian apela la judeţele Braşov şi Sibiu pentru vorbitori de germană. „Încercăm să extindem oferta educaţională, să-i ajutăm pe dumnealor să realizeze o ofertă de formare şi în ceea ce priveşte formarea continuă a absolvenţilor noştri. Cei de la Prysmian caută vorbitori de limba germană şi au fost extrem de încântaţi atunci când au auzit că noi avem olimpici la limba germană. Dânşii îi căutau mult mai departe de Slatina, însă noi îi putem oferi dintre elevii noştri”, a conchis Felicia Man. Cea mai mare fabrică de cabluri de fibră optică din Europa a fost lansată, marţi, la Slatina, de către oficialii Concernului Prysmian. Noua facilitate se află în Parcul Industrial Slatina.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aceasta nouă fabrică face parte din seria investițiilor Grupului Prysmian în fabrici de cabluri de fibră optică și electrice, în valoare de 250 de milioane de euro pe o perioadă de trei ani, la nivel global. Cu o capacitate anuală de producție de peste 8 milioane de kilometri de cablu de fibră optică, fabrica din Slatina este una dintre cele mai mari de acest tip și utilizează cele mai avansate tehnologii industriale și know-how, oferindu-i capacitatea de a răspunde cererii tot mai mari de cabluri optice la nivel mondial, pentru implementarea de noi rețele de telecomunicații de mare viteză.

Politica