Şase dintre cei şapte traficanţi de droguri din Slatina rămân în arest preventiv timp de 30 de zile

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au decis, miercuri, să respingă contestaţia a şase dintre traficanţii de droguri din Slatina, săltaţi săptămâna trecută de procurorii DIICOT, care rămân după gratii pentru următoarele 30 de zile, decizia fiind definitivă.

Rămân în arest preventiv pentru 30 de zile următorii: Marius-Ionuţ Iordache, zis „Atomenu”, liderul grupării, , Marius-Ionuţ Manda, Claudiu-Silviu Manda, Petrişor-Rareş Denghel, Cezar-Bogdan Jumate şi Ilie-Leonard Lale, zis „Doc” sau „Leo”, brancardierul de la Morga Slatina. Doar Ana Lilea, partenera lui „Atomenu”, a fost plasată de judecătorii craioveni sub control judiciar pe 60 de zile.

Şase percheziţii domiciliare au fost efectuate, în dimineaţa zilei de 6 iunie, de procurorii DIICOT Olt, împreună cu poliţiştii şi jandarmii,la Slatina, pentru destructurarea acestei reţele de trafic de droguri de mare risc. 53 de persoane au fost aduse pentru audieri, la sediul SCCO Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Procurorii DIICOT spun că, în momentul în care primeau o comandă, membrii grupului se deplasau cu autoturismele în diferite zone din municipiul Slatina, unde livrau comenzile încasând sume între 10 şi 25 lei, în funcţie de produs, respectiv ţigarete confecţionate sau produse cu materiale vegetale.

De asemenea, potrivit anchetatorilor, în momentul în care liderul grupării, Marius Ionuţ Iordache, zis Atomenu, avea dificultăţi în procurarea substanţelor cu efecte psihoactive, de pe raza municipiului Craiova, partenerii săi Ana Lilea şi Marius Ionuţ Manda produceau singuri substanţe cu efecte psihoactive prin amestecarea plantelor de salvie cu acetonă ori alcool etilic. Astfel, produsul creat avea efecte psihoactive diferite decât substanţele psihoactive cumpărate de pe raza municipiului Craiova. Din acest motiv, consumatorii, mulţi dintre ei elevi ai unor şcoli din Slatina, ajungeau în stare gravă la spital. „În urma investigaţiilor efectuate în cauză s-a constatat că respectivele produse comercializate de către membrii grupului au provocat consumatorilor de astfel de produse, în special minori, stări de somnolenţă, de debarasare de la viaţa cotidiană, fie pe termen scurt, fie pe termen lung, iar mulţi dintre aceştia au avut perioade în care, după consumarea acestor produse, au fost internați în stare gravă în unităţi spitaliceşti”, se arată într-un comunicat remis de DIICOT.

Şapte dintre membrii grupului au fost reţinuţi de procurori: Marius-Ionuţ Iordache, zis „Atomenu”, liderul grupării, şi Ana Lilea, partenera acestuia, Marius-Ionuţ Manda, Claudiu-Silviu Manda, Petrişor-Rareş Denghel, Cezar-Bogdan Jumate şi Ilie-Leonard Lale, zis „Doc” sau „Leo”, brancardierul de la Morga Slatina. Ei sunt acuzaţi de constituire grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Bazele grupului de traficanţi au fost puse, începând cu luna februarie 2016, de către Marius-Ionuţ Iordache, zis „Atomenu”, liderul grupării, şi Ana Lilea, partenera acestuia, Marius-Ionuţ Manda, Claudiu-Silviu Manda. Ulterior, la grup au aderat Cezar Bogdan Jumătate, Rareş Petrişor Denghel şi Lale Ilie Leonard. „Drogurile şi substanţele susceptibile de a avea efecte psihoactive erau procurate de pe raza municipiului Craiova sau prin plasarea unor comenzi on-line pe diverse site-uri, iar ulterior erau preparate, ambalate şi comercializate către diverse persoane de pe raza judeţelor Olt şi Vâlcea. S-a reţinut că membrii grupului, distribuiau produsele atât în zona Progresul, cât şi în zona unei şcoli generale şi a unui liceu”, au mai spus anchetatorii.

Potrivit DIICOT, din luna februarie 2016, inculpaţii au comercializat peste 10 kilograme de droguri și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, în valoare de peste 300.000 lei, către diverse persoane de pe raza județului Olt.

În urma percheziţiilor domiciliare, desfăşurate marţi, anchetatorii au ridicat diverse cantităţi de droguri, un pistol cu bile calibrul 4,5 milimetri și sumele de 163.800 lei, 100 dolari și 6.350 euro.

Populare

Recomandări

Doljeni prinși beți la volan de către polițiști

Doi doljeni au fost prinși de oamenii legii beți...

UPDATE/Explozie la o centrală termică din Olt. O persoană a murit

Update/ Din nefericire, conform IPJ Olt, bărbatul de 72...

Prinși în trafic fără permis de conducere

Doi bărbați au fost prinși de polițiști în trafic...

Cod galben de vreme rea în jumătate de țară

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au emis două alerte...