miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mașinile, în continuare libere la sufocat zona centrală

Ridicarea mașinilor nu va fi activată în curând la nivelul municipiului Craiova. RAT SRL este încă la faza de pregătire a documentației pentru licitația ce vizează achiziția a două autoutilitare pentru ridicarea de mașini, astfel că nu se știe nici când va demara aceasta, nici cât va dura sau când va fi atribuită. Orașul este în continuare sufocat de mașini, îndeosebi în zona centrală. Parcarea cu plată, în schimb, ar urma să fie scoasă la licitație în următoarea perioadă, caietul de sarcini fiind gata în cursul zilei de miercuri.

 

Pe 27 aprilie, consilierii locali municipali votau, în plenul ședinței lunare ordinare, modalitatea de delegare, prin atribuire directă, a serviciului de ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor staţionate şi parcate neregulamentar pe domeniul public sau privat din municipiul Craiova. De atunci a trecut mai bine de o lună, iar mașinile continuă să sufoce zona centrală a Băniei.

Mașinile care blochează circulația și sunt parcate neregulamentar nu au putut fi demarate din prima, lucru bine știut de către toți cei din administrație. Pentru ca acest lucru să se întâmple, RAT SRL, către care a fost delegată această activitate, are nevoie de două autoutilitare, în sumă estimată de 922.000 de lei, practic doar de o procedură de achiziție a acestora, pentru a putea ridica, conform legii, pe toate cele patru roți, mașinile parcate neregulamentar. Societatea însă lucrează chiar și acum la documentația de atribuire.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Suntem în perioada în care întocmim documentația premergătoare licitației. Ca perioadă, va mai dura”, a explicat directorul RAT SRL, Marcel Tănăsescu. Totul depinde de când va fi gata documentația, când va fi demarată procedura de licitație și dacă se va derula fără contestații. Apoi, mai trebuie stabilit și tariful pe care șoferul va trebui să-l plătească pentru a-și recupera mașina.

La Sibiu s-au mișcat mai cu talent

În paralel, într-o altă parte a țării, spre exemplu, la Sibiu, ridicarea mașinilor a început de la 1 aprilie. Acolo, șoferii riscă să plătească sume destul de mari pentru operațiune. Spre exemplu, 350 de lei sunt pentru activitatea efectivă de ridicare, 100 de lei pentru transportul mașinii de la locul unde a fost parcată neregulamentar în curtea unde este depozitată și alți 150 de lei per zi de staționare a mașinii în respectiva curte. Cei 150 de lei taxă de depozitare se plătesc pentru fiecare zi începând cu ora 0:00 a zilei următoare celei în care a fost ridicat autovehiculul.
În cazul în care proprietarul sau conducătorul ma
șinii ajunge lângă aceasta în momentul ridicării, singura taxă ce trebuie plătită este cea de ridicare, adică 350 de lei, scrie turnulsfatului.ro.

Documentația pentru operatorul de SMS-uri, gata

Autoritățile de la Craiova au dat, însă, de înțeles, că ridicarea mașinilor nu va funcționa singură, ci în tandem cu parcarea cu plată prin SMS, care ar urma să fie instituită în zona centrală, pe străzile Romul, A.I. Cuza și Nicolăescu-Plopșor, unde au fost pregătite, în total, 139 de locuri de parcare cu plata prin SMS, la costul de doi lei/oră. Reprezentanții municipalității au spus, în mai multe rânduri, că procedura de achiziție pentru un operator care să gestioneze SMS-urile este foarte aproape de a fi demarată.
De abia miercuri, documenta
ția pentru licitație a fost gata, după cum a declarat, pentru Jurnalul Olteniei, primarul interimar al Craiovei, Adrian Cosman.

Astăzi (miercuri – n.r.) este gata caietul de sarcini, va fi transmis către Achiziții pentru a fi urcat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice”, a spus primarul interimar.

Lipsa unei ordini duce la incidente neplăcute

Reamintim că, la începutul lunii mai, artistul craiovean Ciri Mayer și fiul său au fost implicați într-un conflict izbucnit din cauza unui loc de parcare din centrul orașului. Ciri Mayer găsise un loc de parcare în zona blocului în care locuiește însă, pentru a parca, trebuia să mai facă un ocol. Așa că l-a sunat pe fiul său, Rareș, ca acesta să coboare din apartament și să îl aștepte în zona locului de parcare cu pricina. Între timp, un alt șofer, un tânăr de 31 ani, a vrut să parcheze în locul amintit, iar din acest motiv a început să se certe cu Rareș. Conflictul a degenerat, ajungându-se la lovituri. Oamenii legii au calmat spiritele și i-au dus pe toți la secție, fiind întocmit dosar penal pentru loviri și alte violențe.

Politica