sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pandurii nu ar avea bani să evolueze în Liga a II-a: “Fără banii din drepturile TV sunt șanse nule să joace în liga secundă”

Unul dintre oficialii grupării gorjene, Robert Bălăeț, readus în iarnă pe postul de director sportiv pentru a pune umărul la salvarea lui Pandurii, care nu s-a întâmplat, a dezvăluit că există probleme grave cu banii la clubul oltean ce ar împiedica formația din Târgu Jiu să evolueze în sezonul viitor în Liga a II-a. Acesta a spus că fără banii care ar fi trebuit să intre din drepturile de televizare în condițiile în care Pandurii ar fi continuat în prima ligă, echipa nu are resurse suficiente pentru a acoperi costurile și datoriile pe care le are în prezent. De asemenea, Bălăeț a anunțat că gorjenii urmează să primească amenzi de la FIFA în cazurile foștilor jucători care nu și-au mai primit salariile cuvenite. „Sunt un om corect, dar am evitat să spun anumite chestiuni, pe care le ştiam, din bun simţ. Sincer, nu cred că mai există vreo şansă ca acest club să mai evolueze în Liga a II-a. Nu văd soluţii, pentru că, în afară de faptul că ai pierdut această susţinere din drepturile TV, de 1,2 miloane de euro, în afară de faptul că eşti sufocat de datorii enorme, o să mai vină şi 6-7 amenzi de la FIFA din cauza foştilor jucători, care cred că însumează 1 milion de euro”, a declarat Robert Bălăeț, conform gorjeanul.ro. Bălăeț a mai spus că mandatul său a luat sfârșit odată cu încheierea acestui sezon și nu cunoaște planurile clubului din Târgu Jiu. „Vreau ca lumea să ştie că am făcut tot ce a depins de noi. Noi am încercat să resuscităm o echipă bolnavă, dar mi-am asumat acest risc de a fi înjurat la finalul campionatului. Merg demn, cu fruntea sus, am încercat tot ce a depins de mine. Nu ştiu nimic de alte planuri la Târgu Jiu, nu am vorbit cu nimeni pe această temă, eu am avut un mandat care a luat sfârşit. Am ştiut de la început în ce mă bag, nu regret nicio secundă”, a adăugat Bălăeț.

Condescu nu crede în faliment

Din alt punct de vedere din interiorul clubului, conducătorul pandurilor Marin Condescu a declarat că falimentul echipei nu intră în discuție, existând soluții pentru a menține clubul viu. „Nu se pune problema falimentului. Sunt societăți interesate să vină, dacă actualii membri ai asociației non-profit nu vor să continue. Atunci, le mulțumim și mergem mai departe. Responsabilități pentru starea de insolvență au totuși cei care au contribuit la această situație. Am făcut în așa fel programul de reorganizare, încât în 2017-2018 nu avem de plătit decât 250.000 de euro”, a declarat Marin Condescu. Oficialul gorjean a mai spus și că se dorește păstrarea lui Flavius Stoican ca antrenor, dacă acesta nu va avea o altă ofertă mai atrăgătoare. „Nu e niciun fel de problemă, a fost o noapte de reflecție. Am avut o discuție cu Flavius Stoican, un nou început. Nu are ofertă de la Iași. A văzut și el în ziare că ar veni patroni ruși, dar e drum lung până acolo. Termină contractul cu noi în această vară, dar cred că dacă nu va avea o ofertă mult mai tentantă, va rămâne cu noi și vom promova la anul”, a mai spus conducătorul clubului gorjean.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica