luni, mai 20, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Lipsa martorilor amână procesul lui Surdu

Magistrații Judecătoriei Craiova au amânat procesul în care Ion Pavel Surdu, fiul defunctului avocat Surdu, este judecat, împreună  cu alți trei craioveni, pentru tulburarea ordinii    şi liniştii publice, uz de armă  fără  drept  şi portul de cuţit fără  drept. La ultimul termen, de pe 2 iunie a.c., din cauza lipsei martorilor judecătorii au decis amânarea cauzei pentru 7 iulie a.c.

Magistrații Judecătoriei Craiova au hotărât, vineri, 2 iunie a.c., să  amâne procesul lui Ion Pavel Surdu și al complicilor săi, pentru luna viitoare, mai exact pe 7 iulie a.c., din cauza lipsei martorilor care ar fi trebuit audiați, în dosarul în care sunt judecați pentru împușcăturile din vara anului trecut, de la terasele din Centrul Vechi al Craiovei. În acest moment toți inculpații sunt sub control judiciar, având de respectat o serie de obligații între care:  a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la Poliţia Municipiului Craiova conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. Să nu se deplaseze în localuri publice special amenajate pentru agrement sau distracţie, respectiv baruri, restaurante, cazinouri, cluburi, discoteci; – să nu se apropie de persoanele vătămate,  Lazăr Andrei  şi Ioan Florin, sau de membrii familiilor acestora. În plus, inculpații nu au voie nici să ia legătura între ei, după cum au mai stabilit judecătorii craioveni.

Reamintim că, pe 21 octombrie 2016 s-a înregistrat la Judecătoria Craiova dosarul în care au fost trimişi în judecată  Ion Pavel Surdu, fost Boboc Surdu, Marian Irinel Coandă,  zis Charlie, Sandu Vitan    şi Mihai Deculescu, pentru tulburarea ordinii    şi liniştii publice, uz de armă  fără  drept    şi portul de cuţit fără  drept. Surdu este acuzat că, împreună  cu complicii săi, a mers la petrecerea organizată, pe 1 iulie, de Andrei Lazăr,  fiul judecătoarei Liliana Lazăr, care a activat la Secția Civilă a Judecătoriei Craiova ulterior ajungând la Judecătoria Mangalia, la barul Paletts din Craiova, și a făcut scandal.  „La un moment dat, persoana vătămată, Lazăr Andrei, a auzit pe unul dintre prietenii săi spunând: «Bă,    ăla nu e Michel?», apoi s-a întors să  vadă  ce se întâmplă, moment în care i-a văzut pe inculpaţii Deculescu Mihai, poreclit Michel    şi pe Vitan Sandu, poreclit Gârmanu, care aveau fiecare câte un cuţit în mână, lung de circa 40 de centimetri. Cu aceeaşi ocazie l-a auzit pe Michel când a zis:  «Lazăre, ce căutaţi mă  aici? Vă  omor!», iar pe partea stângă  l-a văzut pe inculpatul Surdu Ion Pavel care avea în mână  un pistol cu care a început să tragă în direcţia lui“, au reţinut procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă  Tribunalul Dolj în rechizitoriul prin care s-a dispus trimiterea în judecată  a inculpaților. Anchetatorii au mai stabilit că  inculpatul Vitan Sandu, poreclit Gârmanu, dar    şi Mihai Deculescu, au încercat să  îl taie pe Andrei Lazăr cu un cuţit. Printre atacatori s-a numărat  şi Marian Irinel Coandă,  zis Charlie (unul dintre liderii facţiunii Sezione Ultra) și cercetat sub control judiciar și pentru încăierarea petrecută în toamnă la barul ON OFF de pe strada Al. I. Cuza, din Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

spot_img
spot_img

Politica