marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Casa Gănescu din Târgu Jiu va găzdui Muzeul Național „Constantin Brâncuși”

Ministerul Culturii și Identității Naționale și Consiliul Județean Gorj au ajuns la o decizie în ceea ce privește sediul Muzeului Național „Constantin Brâncuși”, înființat în municipiul Târgu Jiu – acesta urmează a fi găzduit de Casa Gănescu, imobil monument istoric de interes local, situat în centrul orașului și în apropierea Parcului „Constantin Brâncuși”.

Casa Gănescu a fost considerată cea mai bună alegere dintre variantele de spații disponibile, fiind imobilul în care a locuit sculptorul Constantin Brâncuși pe perioada lucrărilor la Ansamblul Monumental ‘Calea Eroilor’. De asemenea, în grădina Casei Gănescu se găsesc și astăzi sculpturi ale lui Constantin Brâncuși, printre care și un prototip al Mesei tăcerii, fapt ce sporește semnificativ valoarea imobilului”, informează un comunicat transmis vineri AGERPRES de Ministerul Culturii.

Conform sursei citate, în perioada imediat următoare vor fi declanșate demersurile necesare în vederea trecerii imobilului Casa Gănescu împreună cu terenul aferent din domeniul public al județului Gorj în domeniul public al statului, în vederea dării lui în administrarea Ministerului Culturii și Identității Naționale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Casa Gănescu este un imobil potrivit pentru găzduirea Muzeului Național „Constantin Brâncuși”, atât ca poziționare, cât și ca istorie, pentru că acolo Brâncuși a locuit și a lucrat în perioada realizării ansamblului Calea Eroilor. După ce va fi amenajat corespunzător, cu siguranță va găzdui un muzeu extrem de interesant, care poate mări șansele pentru includerea Ansamblului Calea Eroilor în patrimoniul UNESCO”, a declarat ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, citat în comunicat.

Agerpres

Politica