vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Stradivarius-ul Elder-Voicu va răsuna în Parcul Coloanei fără sfârșit

Violonistul Alexandru Tomescu va reveni la Târgu Jiu, vineri, 9 iunie, pentru a susține un concert-eveniment în Parcul Coloanei fără sfârșit, în cadrul Turneului Internațional Stradivarius #10, „Anotimourile”. Acesta va fi însoțit de Omar Massa (bandoneon) și Sînziana Mircea (pian). Cei trei vor oferi publicului iubitor de muzică clasică o seară de neuitat. Intrarea la eveniment, care va începe la ora 20:00, este liberă.

Alexandru Tomescu este violonistul care a câștigat, pentru a doua oară, în anul 2013, prin concurs, dreptul de a cânta la vioara Stradivarius Elder-Voicu, care a aparținut violonistului Ion Voicu, elev al marelui George Enescu.

Vioara a fost construită în anul 1702 de celebrul lutier cremonez Antonio Stradivari, în „perioada de aur” a sa, numită astfel fiindcă, între anii 1700 şi 1720, a dat la iveală instrumentele sale cele mai reuşite, cele care se apropie cel mai mult de perfecţiune, nu doar din punct de vedere al frumuseţii sunetului, ci şi în ceea ce priveşte forma impecabilă, încă neegalată până în ziua de astăzi. Stradivarius Elder-Voicu 1702 este unică în România şi una dintre ultimele 10-13 viori din lume semnate de lutierul Stradivari şi aflate încă în stare de funcţionare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Politica