vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Deputatul Trușcă va recandida la Primăria Șimian-Mehedinți

Stop și de la capăt! Un deputat PSD candidează la primăria pe care a câștigat-o la alegerile de anul trecut.

Deputatul PSD de Mehedinți Constantin Trușcă a anunțat că va candida pentru funcția de primar al comunei Șimian la alegerile parțiale din 11 iunie 2017. Pare de necrezut, în condițiile în care Trușcă a mai candidat la Primăria Șimian la alegerile locale, a ieșit primar cu peste 90% din voturi, dar în toamnă la parlamentare a ales să părăsească funcția de primar pentru un mandat de deputat în Parlament. Acum Trușcă practic o ia de la capăt! Adică recandidează la Primăria Șimian. Asta în condițiile în care cu puțin timp în urmă anunțase pe o rețea de socializare că la Primăria Șimian va candida din partea PSD actualul viceprimar Vasile Gioară. Gioară fiind cunoscut ca un apropiat al lui Trușcă , bun administrator, omul său de încredere. Cum PSD Mehedinți nu a confirmat oficial ce a spus deputatul Trușcă și anume că Vasile Gioară este candidatul PSD la Primăria Șimian, ceva deranj s-a întâmplat între timp între Trușcă și o tabără influentă din PSDMehedinți. Unele surse vorbesc de o dispută aprigă, cu cuțitele pe masă, metaforic vorbind. Partidul a vrut să impună alt candidat la Șimian iar depuutatul Trușcă ,,Locomotiva Electorală din Șimian” s-a opus vehement. Așa se explică de ce Trușcă a ales să candideze el la Șimian. Pragmatic vorbind, Trușcă a venit cu soluția cea mai bună pentru partid, cea mai bună pentru locuitorii Șimianului.

Trușcă : ,,Nu e un pas înapoi, din contră!”

Policlinica Buna Vestire Craiova

Fostul primar al comunei Șimian din județul Mehedinți, a doua UAT ca număr de locuitori din județ după Severin, a anunțat că își va da demisia din funcția de deputat pentru a candida la alegerile parțiale ca să revină la conducerea primăriei mehedințene. Primărie pe care o câștigase la alegerile locale însă o abandonase pentru un mandat de deputat în Parlament. Cu alte cuvinte Trușcă va recandida la Primăria comunei Șimian. ,,Nu a fost deloc o decizie ușoară, dar revin acasă pentru a fi sigur că proiectele pe care le-am început vor fi duse la bun sfârșit, iar Șimianul va merge mai departe pe drumul dezvoltării. Nu văd această decizie ca un pas înapoi în ceea ce privește cariera mea politică, din contră“, a precizat pentru descoperamehediniți.ro Constantin Trușcă .

Constantin Truscă a câștigat fluierând scrutinul electoral din iunie 2016 când a obținut aproape 90% din voturile locuitorilor comunei Șimian. A obținut astfel al doilea mandat consecutiv de primar la Șimian. Ulterior însă și-a dat demisia de la conducerea primăriei câteva luni mai târziu, mai exact în luna decembrie, și a intrat în cursă pentru alegerile parlamentare, el candidând pe primul loc pe lista propusă de PSD   Mehedinți pentru Camera Deputaților. A obținut un mandat de deputat și ulterior chiar s-a poziționat ca lider al parlamentarilor PSD din Mehedinți anunțând că de acum înainte, în județ, parlamentarii PSD își vor ține audiențele în teritoriu cu cetățenii și nu vor face ca predecesorii lor care după ce s-au văzut cu sacii în căruță n-au mai dat pe aici.

Politica