vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Spitalul Regional are Certificat de Urbanism

Primăria Craiova a emis Certificatul de Urbanism pentru Spitalul Regional de Urgență Craiova, a declarat primarul interimar Mihail Genoiu pentru Jurnalul Olteniei. Actul a fost necesar pentru elaborarea unul Plan Urbanistic Zonal și pentru obținerea de avize pentru construirea obiectivului, precum și pentru introducerea în intravilan a terenului.

Proiectul Spitalului Regional a intrat într-o nouă fază, și anume cea a eliberării Certificatului de Urbansim. Documentul cu titlul „Elaborare PUZ și obținere avize pentru construire Spital Regional de Urgență Craiova și introducere în intravilan” a fost emis în data de 28 aprilie, solicitat fiind de Ministerul Sănătății prin Unitatea de Management a Proiectelor prin Cristian Vasile Grasu.

Spitalul Regional se mișcă, am avut documentația pentru Certificatul de Urbanism, l-am eliberat săptămâna trecută. Probabil că se va trece cât de curând la obținerea avizelor. În mod sigur va trebui făcut un PUZ acolo, pentru că suprafața de teren are o mare parte în intravilan, dar are o parte mai mică și în extravilan și probabil că va trebui făcută o documentație de Plan Urbanistic Zonal pentru a reglementa terenul. Însă lucrurile avansează, se mișcă, și asta este foarte bine și foarte îmbucurător pentru noi. În paralel cu acestea se lucrează și la Studiul de Fezabilitate”, a declarat, pentru Jurnalul Olteniei, Mihail Genoiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Documentele asumate de BEI ar trebui să fie gata în toamnă

Conform acordului pe care Ministerul Sănătății l-a semnat cu Banca Europeană de Investiții, aceasta din urmă are la dispoziție 10 luni de la semnarea acordului pentru a realiza documentele necesare accesării de fonduri nerambursabile, inclusiv studiile de fezabilitate. Asta înseamnă că în toamna anului acesta ar trebui să avem gata studiul de fezabilitate, după care se poate demara licitația pentru proiectare tehnică și pentru execuție.

Politica