luni, mai 27, 2024
spot_img

Ultima ora

spot_img

Sport

spot_img

Procesul criminalului din Rovine, amânat

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au dispus amânarea judecării tânărului de 21 de ani din Pleniţa, Bogdan Nicolae Dosoftei, autorul crimei de pe strada Maramureş din cartierul craiovean Rovine. Un tânăr de 19 ani a fost înjunghiat mortal, iar altul, tot de 19 ani a fost rănit. Inculpatul a fost trimis în judecată pentru omor, lovire și alte violențe, iar la primul termen al procesului instanța admis solicitarea de amânare a cauzei pentru data de 25 mai a.c., pentru depunerea unor înscrisuri în apărarea inculpatului.

La primul termen de judecată, pe 27 aprilie a.c., magistraţii de la Tribunalul Dolj au amânat procesul lui Bogdan Nicolae Dosoftei, doljeanul de 21 de ani care, pe 16 ianuarie a.c., a înjunghiat mortal un tânăr şi a rănit altul, ambii de 19 ani, pe strada Maramureș din cartierul craiovean Rovine, pentru ca avocatul acestuia să mai depună documente la dosar: „Amână cauza la data de 25.05.2017. Emite adresa către Serviciul de Probațiune pentru a întocmi un referat de evaluare a inculpatului și pentru a se depune înscrisuri în circumstanțiere de către apărătorul inculpatului”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei. Inculpatul este în continuare în spatele gratiilor, fiind menținută față de el măsura arestării preventive.
Reamintim că totul s-a petrecut în noaptea de 15/16 ianuarie a.c., în timpul unei petreceri la care participa și autorul, în blocul C31 de pe strada Maramureș din Craiova. Conform procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în timpul petrecerii, unul dintre tinerii prezenţi s-a certat la telefon cu altul, din cauza unei fete, au stabilit să se întâlnească, lucru ce s-a şi întâmplat până la urmă. Cele două găşti de tineri s-au luat la bătaie în apropierea apartamentului unde se desfăşura petrecerea, sărbătoritul şi Bogdan Dosoftei au coborât să-şi ajute prietenii, iar în încăierarea, inculpatul l-a înjunghiat cu un cuţit cu lamă rabatabilă tip briceag în zona toracică pe Grigorie Robert Adrian, în vârstă de 19 ani: sărbătoritul, „împreună cu inculpatul Dosoftei Nicolae Bogdan au coborât în fugă la parterul blocului unde se aflau Grigorie Robert Adrian şi Voicu Doru Gheorghe şi au avut un conflict cu acte de violenţă cu aceştia, împrejurare în care inculpatul l-a înjunghiat cu un cuţit cu lamă rabatabilă tip briceag în zona toracică pe Grigorie Robert Adrian. După recepţionarea loviturii, Grigorie Robert Adrian a ieşit pe uşa din spate a blocului şi a mers într-o parcare din apropiere, unde a fost găsit de (…) şi (…), ulterior cadrele medicale sosite la faţa locului constatând decesul acestuia. Inculpatul a continuat agresiunea şi l-a înţepat cu cuţitul în zona coapsei piciorului drept şi a umărului drept pe Voicu Doru Gheorghe, care a fugit pe str.Maramureş, iar apoi inculpatul a lovit cu pumnul în zona feţei pe (..)”, au reţinut procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. După ce a comis fapta, Bogdan Nicolae Dosoftei s-a întors în apartament, s-a spălat pe mâini de sânge şi a ascuns cuţitul sub pătura de pe patul din sufragerie, unde a fost găsit de anchetatori.
Medicii legişti au constatat că „moartea numitului Grigorie Robert Adrian a fost violentă şi s-a datorat hemoragiei interne urmare a unei plăgi toracice înjunghiate cu secţionarea venei pulmonare drepte”. Cât despre Voicu, acesta „a prezentat la examinare leziuni de violenţă ce pot data din 16.01.2017, iar leziunile de violenţă s-au putut produce prin lovire cu corp dur şi tăietor-înţepător. Gravitatea leziunilor a fost apreciată la circa 5 zile îngrijiri medicale, fără punerea în primejdie a vieţii, conform certificatului medico-legal”.
La audiere, în faţa anchetatorilor, inculpatul a recunoscut săvârşirea infracţiunilor de care este acuzat şi a susţinut că a lovit cu cuţitul la întâmplare, în timp ce era lovit de persoana vătămată şi victimă. Bogdan Dosoftei a fost reţinut pentru 24 de ore, pe 16 ianuarie, seara, fiind introdus în arestul IPJ Dolj, iar pe 17 ianuarie a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Pe 23 februarie a.c. s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care Bogdan Nicolae Dosoftei a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunilor de omor și lovire și alte violențe.

spot_img
spot_img
spot_img

Politica