miercuri, aprilie 17, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Zonă de picnic pentru craioveni, la Hanul Doctorului

Craiovenii vor beneficia și în acest an de o zonă de picnic amenajată de municipalitate. Spre deosebire de anii trecuți, aceasta nu va mai fi în cartierul Bariera Vâlcii, lângă Centura de Nord a Craiovei, în pădurea de conifere, ci în zona Hanul Doctorului.

Locul de picnic va putea fi folosit doar timp de patru zile.

„Primăria Municipiului Craiova pune la dispoziția craiovenilor, în intervalul 29 aprilie 2 mai 2017, o zonă special amenajată de picnic, la Hanul Doctorului. Locația pentru picnic va fi dispusă în jurul lacului. Municipalitatea va asigura igienizarea locului și va dispune amplasarea pubelelor necesare pentru depozitarea gunoiului și toalete ecologice”, a transmis Primăria Craiova printr-un comunicat de presă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit legii, desfăşurarea activităţilor de picnic este permisă doar în zone special amenajate în acest sens. Craiovenii trebuie să ştie că sunt pasibili de sancţiuni dacă nu respectă legea privind desfăşurarea activităţii de picnic, riscând amenzi cuprinse între 100 şi 500 de lei.
Astfel, potrivit legii, cei care vor merge la picnic trebuie să arunce deşeurile doar în locurile special amenajate, să aprindă focul pentru grătar doar în locurile special amenajate şi să îl supravegheze în permanenţă, să lase locul în care au desfăşurat activitatea de picnic curat şi nealterat, să folosească pentru satisfacerea necesităţilor fiziologice doar locurile special amenajate, să nu hrănească animalele salbatice, să păstreze liniştea şi să nu deranjeze comunităţile locale, viaţa sălbatică sau alţi vizitatori, dar şi să nu arunce ţigări, chibrituri sau orice alte obiecte aprinse în alte locuri decât în cele special amenajate.

Politica