vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ineficientul politician Virgil Popescu – ,,Gălăgie” și ,,omul” său au obținut puterea absolută în PNL Mehedinți.

Foștii PDL-iști au fost dați la margine, subtil

Cu fostul țărănist Virgil Popescu președinte, PNL Mehedinți a câștigat doar 8 primării la alegerile locale. În pofida acestui eșec, ineficientul conducător nu a făcut un pas înapoi, demn și necesar, ci a ținut cu dinții de președinția organizației județene, la alegerile interne organizate zilele trecute. Daniel Cîrjan, viceprimar și președinte al PNL Severin, ,,omul” lui Virgil Popescu -,,Gălăgie”, nu s-a mai săturat nici el de funcții. A mai obținut una, de numărul 2 în partid, de prim-vicepreședinte al organizației județene, detronându-l pe fostul senator Marius Bălu, acesta din urmă PDL-ist la origini. În aceste condiții foștii pedeliști nu mai dețin nicio pârghie de putere în PNL Mehedinți. S-a ales praful de echilibrul intern de putere…

Actualul președinte al PNL Mehedinți, deputatul Virgil Popescu supranumit ,,Gălăgie”, este noul președinte al organizației județene în urma alegerilor organizate zilele trecute la Drobeta Turnu Severin. Fostul mare țărănist, nedorind în ruptul capului să facă un pas în spate după eșecul de la alegerile locale și parlamentare, s-a agățat cu dinții de putere și nici n-a avut contracandidat pe măsură în competiția internă. Fostul pedelist Marius Bălu de la care se aștepta mai mult a refuzat să intre în cursă. Bălu a ales să candideze pentru postul de prim-vicepreședinte. Dar a avut parte de o surpriză neplăcută.

Policlinica Buna Vestire Craiova

daniel-cirjanDaniel Cîrjan, președintele PNL Drobeta Turnu Severin și viceprimar al municipiului, cunoscut ca fiind ,,omul” lui Virgil Popescu, nu s-a mulțumit cu ce are și a intrat să concureze cu fostul senator Bălu. Competiția dintre cei doi a fost câștigată de Cîrjan care acum este și prim-vicepreședinte al PNL Mehedinți. Cu tandemul Virgil Popescu și Daniel Cîrjan la butoane, PNL Mehedinți nu mai are niciun fost PDL-ist la conducere. Doar liberalii care au fost liberali taie și spânzură. De fapt, Virgil Popescu nu este liberal. Pe vremea PNȚCD activist de frunte în acest partid, care i-a oferit funcția politică bănoasă și făloasă de director la Petrom Mehedinți. ,,Gălăgie” cum este supranumit Virgil Popescu în Mehedinți este țărănist care a trecut la PNL din oportunism, după ciolan, ca orice traseist politic.

Popescu a avut un contracandidat simpatic, dar fără pic de sprijin politic

Fără prea multe emoţii, Virgil Popescu şi-a reconfirmat poziţia de preşedinte, într-o confruntare în care singurul oponent al său a fost Ion Gulei, un bun orator, fost sindicalist, dar fără pic de influență în partid: „Acest guvern nenorocit, roşu până la sânge, continuă să nenorocească România pentru că continuă să se împrumute că să îşi onoreze într-un fel pomenile electorale pe care le-au promis. Suntem condamnaţi să câştigăm în 2020 şi alegerile locale şi generale. Riscăm să fim un partid de istorie şi atât! Dacă vom pierde încă o dată alegerile, riscăm să ne uităm cu jind la PNŢCD care are 2%”, a declarat Ion Gulei, candidat la preşedinţia PNL Mehedinţi. Și dacă Ion Gulei și-a construit discursul de candidat pe un mesaj anti PSD și principiile unei opoziții aprige, Virgil Popescu și-a construit discursul de candidat pe reconstrucția partidului și pe mobilizarea electoratului de dreapta în vederea câștigării viitoarelor alegeri: „Nu putem câştiga judeţul Mehedinţi cu doar 8 primari oricât de bravi sunt şi oricât de mult s-ar lupta ei. Trebuie să avem mai mulţi şi asta trebuie să ne preocupe pentru 2020.Trebuie să ne testăm forţele în 11 iunie. Nu mă aştept la mari lovituri, dar mă aştept la un rezultat mult peste nivelul obţinut în cele unde se vor organiza alegeri anticipate. Ştiu că se poate”, a declarat Virgil Popescu.

Singura competiție reală în cadrul alegerilor interne în cadrul Partidului Național Liberal a fost cea dintre Marius Bălu și Daniel Cîrjan, ambii candidați pentru un loc de prim-vicepreședinte. În final, Virgil Popescu şi-a reconfirmat poziţia de lider, iar Daniel Cîrjan a mai obținut încă o funcţie importantă în partid, după ce a fost ales prim-vicepreşedinte cu un număr de 360 de voturi. Dumitru Mărculescu a fost nominalizat de Virgil Popescu să coordoneze activitatea PNL din funcţia de secretar general. Virgil Popescu a obținut 470 de voturi, iar Ion Gulei 20 de voturi.

Bălu a rămas cu o funcție primită înaintea alegerilor

Cu o zi înainte de organizarea alegerilor, Marius Bălu a fost propus să preia o importantă funcţie la nivel naţional. Este vorba despre poziţia de secretar executiv pe regiunea Oltenia, o funcție importantă dar în care trebuie să alergi de acolo până acolo, ca un cal de curse. El va face parte din biroul politic național și va coordona activitatea politica a tuturor filialelor PNL din regiunea Olteniei. Sursele noastre ne-au dezvăluit că există și varianta ca Bălu să se sictirească la un moment dat și să spună pas… Mai ales că de ceva timp Marius Bălu are un job foarte bun în administrație în cadrul Consiliului Județean Cluj, acolo unde președinte este Alin Tișe, prieten bun și pedelist de-al său.

Politica