sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prinși cu droguri ascunse în trollere

Doi bărbați au fost reținuți de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală (DIICOT) pentru săvârşirea infracțiunilor de trafic ilicit de droguri de risc și trafic ilicit internațional de droguri de risc. Aceștia au fost prinși cu drogurile asupra lor, în Slatina.

Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 27/28.03.2017, inculpatul C. C. a introdus pe teritoriul Romaniei, la instigarea inculpatului D. G. A., cantitatea de aproximativ 9 kilograme de cannabis, cu valoarea de piață de aproximativ 130.000 de euro.
„În urma administrării materialului probator în prezenta cauză s-a reţinut că, la data de 28.03.2017, în jurul orelor 3:05, inculpatul C. C. a intrat în România, prin punctul de trecere al frontierei Nădlac II, județul Arad, cu un autocar aparținând unei societăţi de transport care opera pe ruta Valencia, Spania – Craiova.
Autocarul anterior menționat s-a deplasat până pe raza județului Olt, în localitatea Balș, unde inculpatul C. C. a coborât din autocar şi s-a urcat într-un autoturism în care se aflau inculpatul D. G. A. și suspecta P. D. C., împreună cu două trollere pe care le-a introdus în portbagajul autoturismului.
În timp ce se deplasau cu autoturismul, inculpaţii şi suspecta au fost prinşi în flagrant, la intrarea in municipiul Slatina. În urma percheziţiei efectuate, într-un troller, a fost găsită cantitatea de aproximativ 9 kg de cannabis ambalată în mai multe pachete de diferite dimensiuni precum şi două odorizante. Drogurile erau ambalate în mai multe folii din material plastic sub care se aflau diferite straturi de cafea și miere, iar sub aceste straturi se aflau alte pungi din material plastic vidate care conțineau fiecare diferite cantități de cannabis, sub formă de inflorescență. Atât modalitatea de ambalare cât şi cele două odorizante  au avut ca scop inducerea  în eroare în sensul împiedicării  depistării drogurilor prin sursă umană sau sursă canină”, arată DIICOT într-un comunicat de presă
Ulterior, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București au efectuat trei percheziții, în Capitală la locuințele celor în cauză. În urma acestor activități au fost ridicați 1.000 de euro, un pistol cu bile, două cântare electronice de precizie și un autoturism în valoare de circa 10.000 de euro.
În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că inculpaţii fac parte din una dintre cele mai importante rețele internaționale de trafic de droguri ce a acționat pe relația Spania-România. Membrii grupului procurau din Spania cantități mari de cannabis pe care le transportau în România, iar ulterior le distribuiau „en gros” către dealerii din București.
În aceeaşi cauză, la începutul lunii martie, doi dintre membrii reţelei au fost plasaţi în arest la domiciliu.

Politica