miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Începe elaborarea studiului de fezabilitate pentru Spitalul Regional

Vizita realizată de delegația pentru Spitalul Regional, care ar urma să se construiască în Craiova, a avut ca scop, așa cum presupunea toată lumea, strângerea detaliilor necesare pentru demararea elaborării studiului de fezabilitate pentru acest proiect. Anunțul a fost făcut de către primarul interimar al Craiovei, Mihail Genoiu, în plenul ședinței lunare ordinare de joi a consiliului local.

Primarul interimar al Craiovei, Mihail Genoiu, a explicat, joi, în cursul ședinței de consiliu local, faptul că vizita delegației care a sosit zilele trecute la Craiova pentru a discuta despre Spitalul Regional a marcat începerea elaborării studiului de fezabilitate.

O să încercăm să găsim posibilitatea de a pregăti rezidenți pentru acest spital”

Policlinica Buna Vestire Craiova

Genoiu a spus că, în urma apelului ministrului Sănătății, se va încerca păstrarea absolvenților UMF Craiova în Bănie, pentru ca aceștia să poată să lucreze la acest viitor Spital Regional.

Ieri (miercuri – n.r.) a fost vizita domnului secretar de stat din Ministerul Sănătății, Vasile Grasu. Vizita a marcat demararea lucrărilor la spitalul regional, nu lucrări de execuție, ci studiu de fezabilitate, avize și tot ceea ce este necesar Spitalului Regional. Acesta este o certitudine, ieri a fost o întreagă echipă de la București care a însoțit secretarul de stat. La Consiliul Județean ne-am întâlnit cu toți furnizorii de utilități, atât pe plan județean, cât și pe plan local. S-au discutat amănunte față de poziționarea Spitalului Regional, față de toate utilitățile care sunt necesare, accesul la drumurile din jurul acestui amplasament. Este vorba despre amplasamentul de pe șoseaua de centură, la intersecția dinspre localitatea Ghercești. Unul dintre lucrurile pe care le-am reținut la această discuție, și la care domnul ministru a făcut apel către autoritățile locale, a fost să ne îngrijim – și este în grija noastră – să ne asigurăm că studenții, viitorii studenți craioveni nu vor mai pleca. Asta pentru că acest spital va fi mult peste vârful de tehnologie din spitale la ora aceasta, va fi un vârf de lance și se dorește a fi coordonat de medici cu un spirit deosebit, cu ceva experiență și o să încercăm să găsim, împreună cu Ministerul Sănătății, cu Ministerul Învățământului, posibilitatea de a pregăti rezidenți pentru acest spital. Se dorește a fi – din calcule asta este, cum e și Spitalul Județean – cel mai mare angajator din Craiova și din zona Olteniei”, a explicat primarul interimar.

Spitalul municipal, al doilea construit după Spitalul de Urgență din București

După întâlnirea legată de Spitalul Regional, secretarul de stat a mers și pe șantierul de la noul spital municipal care se construiește în vecinătatea Spitalului „Victor Babeș”.

Secretarul de stat a rămas impresionat de modul în care a fost executat și de acuratețea execuției acestui spital. Bineînțeles că ne-am consultat cu toții vizavi de ceea ce mai trebuie făcut până la finalizarea lucrărilor. I-am adus la cunoștință faptul că este un proiect demarat de doamna ministru al Muncii, care a și venit cu această noutate, de a crește salariile la medici, ceea ce ne va putea facilita angajarea unor cadre de înaltă specialitate în Spitalul Regional, dar și în Spitalul „Filantropia” în care, așa cum i l-am prezentat, condițiile sunt excepționale. Față de acest spital, am aflat cu ocazia asta că este cel de-al doilea din țară făcut după 1979-1980, când a fost dat în folosință Spitalul de Urgență din București. Practic, de atunci a mai fost făcut unul la Mioveni, care urmează să fie recepționat, dacă nu s-a recepționat cumva între timp. Pentru acest spital din Craiova, avem garanția transmisă de constructor și de toți cei care erau acolo că în luna iunie vom face recepția”, a conchis Mihail Genoiu.

Politica