sâmbătă, iunie 15, 2024

Ultima ora

Sport

Olt: Primarul din Drăghiceni, reţinut pentru 24 de ore, într-un dosar de abuz în serviciu şi delapidare

Primarul comunei Drăghiceni, Ştefan Viorel Şoancă, a fost reţinut pentru 24 de ore, joi după-amiază, după ce, dimineaţa, procurorii şi poliţiştii au desfăşurat percheziţii la locuinţa sus-numitului, la sediul primăriei şi la o firmă din comuna Dobrosloveni.

Alături de primar, la audieri, au fost aduse şi alte patru persoane, împotriva cărora procurorii nu au dispus nicio măsură legală. Primarul Ştefan Viorel Şoancă este cercetat într-un dosar de abuz în serviciu și delapidare, cu un prejudiciu estimat la valoarea de 200.000 lei. În acest dosar, poliţiştii IPJ Olt, au desfăşurat percheziţii, joi dimineaţa, în trei locaţii din localităţile Dobrosloveni şi Drăghiceni, în acest ultim caz fiind vizată şi primăria din localitate, dar şi locuinţa primarului.

Potrivit reprezentanţilor IPJ, perchezițiile se desfăşoară într-un dosar penal, aflat în instrumentarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, care are ca obiect de cercetare săvârșirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi delapidare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Anchetatorii susţin că reprezentanţi ai Primăriei Drăghiceni ar fi recepţionat lucrări de construire fictive, în cadrul unor contracte publice. „Activităţile vizează documentarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite că, în perioada 2015 + 2016, în calitate de reprezentanți ai unor instituții publice și administratori ai unor societăți comerciale, ar fi recepționat lucrări de construire fictive, în cadrul unor contracte publice, cauzând un prejudiciu bugetului de stat în valoare estimată de 200.000 lei”, se arată într-un comunicat remise de IPJ Olt.

Politica