miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Daciada” liceelor din Slatina, iniţiată de Darius Vâlcov, nu se mai organizează, începând cu acest an

Competiţia dintre liceele slătinene care se organiza de obicei, la începutul lunii mai, Olimpiada Liceelor, nu se va mai desfăşura, începând cu acest an, potrivit primarului Emil Moţ.

Emil Moţ a afirmat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că decizia anulării competiţiei inter-licee a fost luată de conducerile unităţilor de învăţământ liceal din municipiu. Edilul a adăugat că premiile în bani care erau oferite de municipalitate la Olimpiada Liceelor se vor transforma în alocări, în funcţie de necesităţi. „Nu vom mai organiza Olimpiada Liceelor. A fost o întâlnire cu toţi directorii de licee, la Inspectorat, şi toată lumea a decis să nu se mai facă acest eveniment. Unul dintre scopurile principale era să atragă nişte bani pentru şcolile respective, bani pe care noi acum îi dăm, în funcţie de necesităţi. Nu mai trebuie să organizăm concursuri sau Olimpiada Liceelor sau să recurgă la alte tertipuri ca să ia bani”, a declarat Moţ.

Primarul a mai arătat că Olimpiada Liceelor era un pretext pentru elevii de a nu se mai ocupa cu activitatea şcolară. „Un alt motiv invocat de directori şi profesori a fost faptul că, timp de o lună, ei fac alte activităţi, nu şcoală, în condiţiile în care unii dintre elevi trebuie să susţină bacalaureatul”, a mai spus Emil Moţ. Municipalitatea nu exclude organizarea, în locul Olimpiadei Liceelor, a unui alt eveniment. „Putem să facem altceva în loc, aştept propuneri din partea profesorilor, directorilor. Trebuie să organizăm un eveniment în genul «Săptămâna Altfel», care nu perturbă atât de mult cursurile”, a explicat primarul Slatinei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

sursa foto: adevarul.ro

Politica