vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cinci mii de miei sacrificați anul acesta în Gorj

Direcția Sanitar Vetrinară și pentru Siguranța Alimentelor Gorj a autorizat deja centrele unde vor putea fi sacrificați mieii de Paști. La nivelul județului, trei centre vor sta la dispoziția comercianților, situate în Târgu Jiu, Motru și Novaci. Acestea vor fi deschise cu o săptămână înainte de Paști. La Târgu Jiu, în Piața Litovoi sunt așteptați peste 20 de crescători de ovine. Taxele de sacrificare vor fi aceleași ca în anul trecut. Fermierii care vor veni cu miei în piața de pe Digul Jiului vor plăti o taxă de aproximativ 7 lei.

Spre deosebire de anul trecut, în 2017 vor fi sacrificați aproximativ 5.000 de miei. Pentru un kilogram de carne de miel, gorjenii vor plăti în jur de 20 de lei.

Ciobanii vor fi supravegheați de medici veterinari care vor verifica starea de sănătate a mieilor scoși pentru a fi tăiați. Cei care vor fi prinși sacrificând animalele în alte părți decât în zonele autorizate vor fi sancționați. Reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj le recomandă oamenilor să cumpere miei sacrificți în condiții igienice din spațiile autorizate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sursa: radiotargujiu.ro

Politica