sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vrei să-ți înscrii copilul la clasa pregătitoare? Iată cum procedezi!

Începând de luni, 27 februarie, s-a dat startul înscrierii elevilor la clasa pregătitoare. Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de şase ani până la data de 31 august inclusiv, trebuie să completeze cererea de înscriere pentru clasa pregătitoare, iar acest lucru se poate face atât online cât și la secretariatul unității de învățământ la care părintele dorește înscrierea copilului.  

Formularul online permite părinților să completeze online datele necesare pentru înscrierea copiilor în învățământul primar, în clasa pregătitoare, conform metodologiei de înscriere. Potrivit Calendarului de înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2017-2018, formularul de înscriere este disponibil până la data de 16.03.2017 pentru înscrierile aferente etapei I, respectiv 30.03.2017 pentru înscrierile aferente etapei a II-a.  

Părinții trebuie să aibă în vedere faptul că prin completarea cererii de înscriere nu se garantează înmatricularea copilului în unitatea de învățământ și nici nu se elimină obligativitatea de prezentare la unitatea de învățământ unde părintele dorește înscrierea, cu dosarul complet al copilului, în vederea validării cererii. Acest formular permite părinților să se prezinte la secretariatul școlii cu datele copilului pre-completate, scurtând timpul de așteptare la ușa instituției.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conducerea unităților de învățământ și inspectoratele școlare au obligația de a se asigura că programul de completare a cererilor-tip de înscriere în învățământul primar este adaptat solicitărilor părinților, evitând pe cât posibil aglomerația. În acest sens, unitățile de învățământ vor asigura inclusiv posibilitatea de programare telefonică a părinților pentru completarea cererilor-tip de înscriere. În cazul în care cererea-tip de înscriere se completează la sediul unității de învățământ la care se dorește înmatricularea copilului, completarea datelor în aplicația informatică se va face în prezența părintelui, de către un membru al comisiei de înscriere din școală.

În momentul completării cererii – tip de înscriere, părintele depune o fotocopie a actului de identitate propriu și o fotocopie a certificatului de naștere al copilului. Copiile vor fi certificate conform cu originalul de către secretariatul unității de învățământ, pe baza documentelor originale.

În cazul în care cererea-tip de înscriere este completată pentru un copil care împlinește vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2017 inclusiv, alături de documentele menționate, părintele depune și o copie a documentului prin care CJRAE comunică rezultatul pozitiv al evaluării dezvolrii psihosomatice a copilului.

De asemenea, în situația în care se solicită înscrierea la altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, părintele va menționa, prin bifarea acestei opțiuni în cererea-tip de înscriere, dacă este de acord cu înscrierea copilului la școala de circumscripție, în situația în care acesta nu va fi admis la școala solicitată, din lipsă de locuri libere.

În momentul prezentării la unitatea de învățământ pentru completarea cererii-tip de înscriere, părinții vor fi informați că aplicația informatică nu permite înscrierea copilului la mai multe unități de învățământ.

Procedura de înscriere a copilului la clasa pregătitoare se încheie odată cu tipărirea cererii-tip și semnarea acesteia de către părinte.  

 

Politica