vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prefectul de Mehedinţi a sugerat autorităţii locale să aloce fonduri pentru închiderea gropii de gunoi din Orşova

Prefectul de Mehedinţi, Nicolae Drăghiea, a avut, vineri, o întâlnire cu reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, Ministerului Mediului şi reprezentanţi ai Gărzii naţionale de Mediu, privind închiderea gropii de gunoi de la Orşova.

Reprezentaţii sus reiteraţi s-au întâlnit la sediul Primăriei mun. Orşova, apoi au vizitat groapa de gunoi şi au luat act şi de situaţia creată în municipiu prin neridicarea gunoiului menajer de la punctele de precolectare.
Referitor, la tema întâlnirii, aceea de a se găsi soluţii urgente pentru închiderea gropii, prefectul judeţului, domnul Nicolae DRĂGHIEA, a sugerat autorităţii locale să aloce o sumă cu această destinaţie în buget, urmând ca apoi să facă demersuri pentru completarea sa până la valoarea necesară închiderii totale şi ecologizării gropii conform normelor europene”, se arat
ă într-un comunicat de presă al Prefecturii Mehedinţi.

Potrivit documentului menţionat, prefectul a adăugat că „trebuie capacitaţi toţi factorii de răspundere pentru a găsi o soluţie viabilă şi rapidă, scopul fiind evitarea continuării procedurii de infringement declanşate asupra României, întrucât condamnarea României la Curtea Europeană ar atrage costuri enorme pentru statul român şi implicit pentru contribuabili”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe de altă parte, luni, pensionarii din Orşova au manifestat în stradă, nemulţumiţi de faptul că problema gunoiului nu a fost rezolvată până în prezent.

Politica