joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Subprefectul a dat în judecată Prefectura Olt, cerându-şi prima de instalare pe funcţie

Subprefectul Ionuţ Cotarcea, instalat în octombrie 2016 de Guvernul Cioloş, a acţionat în instanţă Prefectura Olt, solicitând plata primei de instalare pe funcţii.

Ionuţ Cotarcea a declarat că prima de instalare i se cuvine potrivit prevederilor Legii nr.188/1999, actualizată, privind statutul funcţionarilor publici. Acesta a adăugat că a depus şi o cerere la Instituţia Prefectului pentru a i se plăti prima de instalare, însă nu a primit nici acum un răspuns.

Sunt nişte drepturi băneşti, prima de instalare în speţă – litigiu pe Legea nr.188. Am cerut cerere la Prefectură, au trecut vreo câteva luni, nu s-a dat răspuns şi am apelat la instanţă. Litigiile de natură salarială, bănească, aşa se rezolvă. Dacă nu se alocă bani, se merge în instanţă, altă variantă n-am avut. Am aşteptat, am încercat, nici nu mi s-a răspuns dacă am sau nu dreptul”, a declarat Cotarcea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit portalului web al Tribunalului Olt, cererea de chemare în judecată a fost înregistrată de Ionuţ Cotarcea, pe 7 februarie 2017, la Secţia a II-a Civilă, de Contencios Administrativ şi Fiscal.

Numit în funcţia de subprefect de Guvernul Tehnocrat, condus de Dacian Cioloş, Ionuţ Cotarcea are strânse legături cu Partidul Naţional Liberal, al cărui membru a şi fost, până în 2014. Susţinut în PNL de şeful organizaţiei Balş, Mădălin Teodosescu, dar şi de şeful organizaţiei judeţene, Gigel Ştirbu, tânărul Ionuţ Cotarcea a reuşit, în 2013, să ocupe funcţia de inspector general adjunct în cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii.

În 2014, după destrămarea USL-ului, formaţiune care îl propulsase la Bucureşti, Ionuţ Cotarcea şi-a simţit funcţia în pericol, aşa că a susţinut concurs pentru un post în cadrul aceleiaşi instituţii. Astfel, din noiembrie 2014, a fost directorul Direcţiei Juridice şi Resurse Umane, din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii. Tot în 2014, Cotarcea a demisionat din PNL, dar nu pentru că nu l-ar mai fi reprezentat doctrina liberală, ci pentru că statutul de înalt funcţionar public i-o impunea.

Ionuţ Cotarcea a fost instalat în funcţia de subprefect de Olt în octombrie 2016, când l-a înlocuit în funcţie pe Emanuel Oproiu. Odată cu câştigarea alegerilor din decembrie 2016 de Alianţa PSD-ALDE şi cu instalarea Guvernului Grindeanu, Ionuţ Cotarcea se aşteaptă să fie schimbat din funcţia de subprefect, în orice moment.

Politica