Subprefectul a dat în judecată Prefectura Olt, cerându-şi prima de instalare pe funcţie

Subprefectul Ionuţ Cotarcea, instalat în octombrie 2016 de Guvernul Cioloş, a acţionat în instanţă Prefectura Olt, solicitând plata primei de instalare pe funcţii.

Ionuţ Cotarcea a declarat că prima de instalare i se cuvine potrivit prevederilor Legii nr.188/1999, actualizată, privind statutul funcţionarilor publici. Acesta a adăugat că a depus şi o cerere la Instituţia Prefectului pentru a i se plăti prima de instalare, însă nu a primit nici acum un răspuns.

Sunt nişte drepturi băneşti, prima de instalare în speţă – litigiu pe Legea nr.188. Am cerut cerere la Prefectură, au trecut vreo câteva luni, nu s-a dat răspuns şi am apelat la instanţă. Litigiile de natură salarială, bănească, aşa se rezolvă. Dacă nu se alocă bani, se merge în instanţă, altă variantă n-am avut. Am aşteptat, am încercat, nici nu mi s-a răspuns dacă am sau nu dreptul”, a declarat Cotarcea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit portalului web al Tribunalului Olt, cererea de chemare în judecată a fost înregistrată de Ionuţ Cotarcea, pe 7 februarie 2017, la Secţia a II-a Civilă, de Contencios Administrativ şi Fiscal.

Numit în funcţia de subprefect de Guvernul Tehnocrat, condus de Dacian Cioloş, Ionuţ Cotarcea are strânse legături cu Partidul Naţional Liberal, al cărui membru a şi fost, până în 2014. Susţinut în PNL de şeful organizaţiei Balş, Mădălin Teodosescu, dar şi de şeful organizaţiei judeţene, Gigel Ştirbu, tânărul Ionuţ Cotarcea a reuşit, în 2013, să ocupe funcţia de inspector general adjunct în cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii.

În 2014, după destrămarea USL-ului, formaţiune care îl propulsase la Bucureşti, Ionuţ Cotarcea şi-a simţit funcţia în pericol, aşa că a susţinut concurs pentru un post în cadrul aceleiaşi instituţii. Astfel, din noiembrie 2014, a fost directorul Direcţiei Juridice şi Resurse Umane, din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii. Tot în 2014, Cotarcea a demisionat din PNL, dar nu pentru că nu l-ar mai fi reprezentat doctrina liberală, ci pentru că statutul de înalt funcţionar public i-o impunea.

Ionuţ Cotarcea a fost instalat în funcţia de subprefect de Olt în octombrie 2016, când l-a înlocuit în funcţie pe Emanuel Oproiu. Odată cu câştigarea alegerilor din decembrie 2016 de Alianţa PSD-ALDE şi cu instalarea Guvernului Grindeanu, Ionuţ Cotarcea se aşteaptă să fie schimbat din funcţia de subprefect, în orice moment.

Populare

Recomandări

Drogați și cu poliță RCA falsă

Polițiștii au întocmit mai multe dosare penale. Drogurile la...

6 oameni, la spital după un accident produs în Vâlcea

6 oameni au ajuns la spital, în urma unui...

VIDEO/ Prinși cu droguri și arme albe asupra lor

Polițiștii au aplicat 125 de amenzi și au întocmit...

1,25 milioane lei – șpaga din portbagajul șefului CJ Vaslui

Update/ Buzatu a fost reținut de anchetatori. "Procurorii din cadrul...