joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Spitalul regional şi Autostrada Craiova-Piteşti, în „linie dreaptă”

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, şi secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ovidiu Flori, au spus, miercuri, la Craiova, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută după şedinţa Comitetului Executiv al PSD Dolj la care au participat, că două obiective importante pentru oraş şi regiune, Autostrada Craiova-Piteşti şi spitalul regional, vor fi realizate, aşa cum deja s-a stabilit, pe fonduri europene.

Social-democraţii doljeni au aprobat, miercuri, în şedinţa Comitetului Executiv Judeţean al partidului, o rezoluţie cu privire la susţinerea construirii spitalului regional din Craiova şi a autostrăzii care va lega oraşul de Piteşti, a anunţat preşedintele PSD Dolj, senatorul Claudiu Manda.

Este o rezoluţie de susţinere şi de angajament, de mandatare a tuturor colegilor noştri care sunt la Bucureşti, fie că sunt în Guvern, fie că sunt în Parlament, de a ne implica activ pentu a susţine construcţia Autostrăzii Craiova-Piteşti şi a spitalului regional. Sunt două obiective foarte importante pentru noi, pe care ni le dorim şi pe care vom urmări să le ducem la îndeplinire, a precizat preşedintele PSD Dolj, Claudiu Manda.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Olguţa Vasilescu a comentat afirmaţiile liberalilor care au semnalat că un amendament pe care l-au depus cu referire la alocarea de fonduri, din bugetul de stat, pentru spitalul regional, nu a fost aprobat: „Au fost foarte supăraţi că nu s-a admis acest amendament. Normal că nu s-a admis, pentru că ei cereau bani pentru spitalul regional din bugetul de stat, iar acest spital, aşa cum ştiţi, se va face pe fonduri europene. Mai mult, anul trecut, în luna decembrie, ca urmare a presiunilor mediatice, pe care le-am făcut cu toţii, ministrul Sănătăţii de la vremea respectivă, a făcut un împrumut la BEI de un milion şi jumătate de euro, bani necesari pentru studiul de fezabilitate. Suntem în linie dreaptă, ca să spun aşa, cu finanţarea pentru spitalul regional”.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ovidiu Flori, a declarat că drumul care va lega Craiova de Piteşti va fi autostradă, nu drum expres.

Este o fişă de investiţii aprobată în Masterplanul pentru Transporturi, a fost aprobată anul trecut, în luna septembrie. În momentul de faţă au fost termene succesive care s-au amânat, ultimul 2 martie 2017. Amânările au avut drept cauză solicitările de clarificări care au venit legate de documentaţia de atribuire şi caietul de sarcini, pentru că a fost un număr foarte mare de solicitări din partea celor interesaţi de această investiţie. Vorbim de o actualizare a studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic, cuprinzând autostrada Craiova Piteşti, centura Slatinei şi centura Balşului, iar în momentul de faţă există finanţare pentru această fază a proiectului. Sperăm ca în prima decadă a lunii martie să avem depunerea de ofertă pentru studiu de fezabilitate şi proiect tehnic”, a afirmat Ovidiu Flori.

Politica