joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

30 de romi din Strehaia și Meteor, condamnați pentru infracțiuni economice

30 romi din orașul Strehaia, Mehedinți, și cartierul Meteor, din Târgu Jiu, au fost condamnați la pedepse cuprinse între doi ani închisoare cu suspendare și patru ani cu executare, pentru infracțiuni economice. Sentința dată, luni, de Tribunalul Gorj, nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Romii au fost trimiși în judecată în 2013, după ce procurorii DIICOT au constatat că aceștia au creat un prejudiciu de peste 12,5 milioane lei bugetului de stat prin folosirea de documente false.

Procurorii au reținut în rechizitoriu că Maria Mihai, din Strehaia, a înfiinţat în anul 2009 firma Clona Ecy SRL, pe care a condus-o, în realitate, unul dintre fii săi, Mihai Doru. Fiul său a înfiinţat, în iulie 2011, firma Ciobi KDS SRL. Prin cele două firme au fost emise facturi fiscale pentru operaţiuni comerciale fictive. Ambele firme din Strehaia au fost înfiinţate la îndemnul lui Petre Mihai Istrate, din Târgu Jiu, care, împreună cu alte rude ale sale, a identificat o a treia firmă din Strehaia, SC Mura Company SRL, dispusă să emită facturi false. În total au fost emise peste 1.600 de facturi fictive.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acuzațiile aduse acestora sunt de evaziune fiscală, fals, uz de fals, spălare de bani şi grup infracţional organizat. Mihai Istrate Petre, zis „Paleţu”, Mihai Istrate, zis „Boji”, Mihai Maria, şi Mihai Istrate, zis „Gângână” , au fost condamnaţi la câte cinci ani de închisoare.

Priboi Biriţă, zis „Birea” a primit, conform datelor extrase din sentință de jurnaliștii adevărul.ro, o pedeapsă de 4 ani şi 8 luni închisoare. Ilarie Biriţă a fost condamnat la 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. Mihai Mariţa a primit o condamnare de 3 ani şi 8 luni închisoare, pe care urmează să o execute în regim de detenţie. Ilarie Olga, zisă „Lifi”, Mihai Lucica, Mihai Elvis, Mihai Lămîiţa şi Mihai Mariţa au primit o condamnare de 3 ani închisoare cu suspendare. Mihai Gabriela, Mihai Sorin, Adam Gabi au primit condamnări la doi ani şi patru luni de închisoare cu suspendare. Ilarie Cătălin-Gabriel, Mihai Olga, Priboi Istrate, Mihai Gabi, Mihai Mihaela au primit pedepse de 2 ani şi 8 luni cu suspendarea executării pedepsei. Mihai Lucica şi Toma-Mihai Anişoara au fost condamnate la 2 ani închisoare, iar Mihai Maria a primit o condamnare la 4 ani şi 4 luni închisoare, pe care urmează să o execute în regim de detenţie. Radu Ionuţ şi Mihai Ilarie, zis „Tanaca”, au primit amenzi cu caracter administrativ în cuantum de 1.000 lei.

Magistrații Tribunalului Gorj au decis și menținerea sechestrului asigurător asupra

unor cantităţi impresionate de bijuterii şi monede din aur: diademe, brăţări, inele, ghiuluri, lanţuri, cercei, pandantiv, monede, monede inscripţionate FRANC IOS I.D.C. AVUSTRIAC IMPERATOR, ceasuri, medalioane etc.

Politica