vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Alege să fii salvator din pasiune!

Începând cu luna martie, campania demarată de IGSU “Salvator din pasiune” continuă la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al Judeţului Mehedinţi. Dacă anul trecut, numărul de voluntari alocat fiecărui inspectorat pentru situaţii de urgenţă era de 40, în acest an numărul locurilor nu mai este limitat. Îi aşteptăm pe toţi cei care doresc să se implice, să înveţe şi să participe la misiuni, alături de salvatorii militari, să ni se alăture. Aceştia trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 16 si 65 de ani, să fie apţi din punct de vedere medical, să nu fi fost condamnaţi pentru săvârşirea infracţiunilor cu intenţie şi să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă. Proiectul „Salvator din pasiune” se va derula în perioada 01-31 martie 2017 şi va cuprinde trei etape: recrutarea şi înscrierea candidaţilor (1–17.03.2017), analizarea dosarelor (18 – 24.03.2017) și încheierea contractelor de voluntariat( 25 – 31.03.2017).
După data de 31 martie, voluntarii selecţionaţi vor urma un program de pregătire în subunităţile noastre sub îndrumarea specialiştilor I.S.U. în diferite domenii (acordare prim-ajutor în faza prespital, intervenţia în situaţii de urgenţă, prevenirea dezastrelor etc.).
După parcurgerea programelor de pregătire, activităţile derulate alături de efectivele inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă vor consta în: participarea la misiunile de intervenție, utilizarea noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv.
Dosarul candidatului trebuie să conţină: cererea de înscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani), copie după actul de identitate, avizul psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare, adeverinţa medicală şi acordul părinţilor/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.
Detalii suplimentare privind campania vor fi afişate, începând cu data de 15.02.2017, pe site-ul Inspectoratului pentru Situații de Urgenţă “Drobeta” al Judeţului Mehedinţi – http://www.isumehedinti.ro.

Politica