vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Water Park-ul din Craiova, gata în luna mai?

Constructorul de la Water Park-ul din Lunca Jiului se află pe ultima sută de metri în ceea ce privește pregătirea documentației pentru depunerea actelor pentru autorizația de construire. Acest lucru ar trebui să se întâmple săptămâna viitoare, conform viceprimarului cu atribuții de primar interimar, Mihail Genoiu. Acesta a mai spus că, în luna mai, Water Park-ul ar trebui să fie gata.

Water Park-ul care se construiește din anul 2013 în Lunca Jiului din Craiova ar trebui să fie gata în luna mai, după cum a declarat viceprimarul cu atribuții de primar interimar, Mihail Genoiu. Acesta a explicat în ce stadiu se află acum investiția.

„La Water Park este în lucru documentația pentru pompieri și se lucrează la modalitatea soluționării acesteia. Săptămâna viitoare, va fi depusă documentația pentru obținerea autorizației de construire la Primăria Craiova, dar și la Inspectoratul de Stat în Construcții, aceasta fiind procedura”, a explicat Mihail Genoiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Probele pentru tobogane, făcute de firma din Polonia

Din momentul depunerii documentației necesare, autorizația de construire are un termen maxim de emitere de 30 de zile, ceea ce ar însemna că Water Park-ul ar trebui să fie gata în luna mai, fiind nevoie de încă o lună pentru a definitiva întreaga lucrare.

Cel mai probabil, în luna mai, în maxim 30 de zile de la emiterea autorizației de construire, Water Park-ul va fi gata cu totul. Mai sunt de făcut probe la tobogane, iar firma care le-a montat, cea din Polonia, va veni cu salvamarii ei pentru a face aceste probe, care sunt făcute pentru a vedea dacă mai există rămășițe de la montaj, dar și pentru a vedea cum sunt jetul de apă și acvaplanarea. S-au făcut deja probele la pompe, la valuri”, a mai precizat Genoiu.

Reamintim că autorizația de construire pentru Water Park-ul din Craiova a fost anulată în luna august de către municipalitate, pentru a se face intrarea în legalitate a întregului Water Park și pentru a se putea face recepția finală. Reprezentanții municipalității explicau, la acea vreme, că era vorba despre niște lucrări suplimentare pentru care nu s-ar fi putut da doar dispoziții de șantier, având în vedere schimbarea legislației privind securitatea la incendiu.

Încă cinci salvamari de găsit

În ceea ce privește salvamarii, din cele opt posturi necesare pentru buna funcționare a parcului acvatic, Primăria Craiova a găsit deja trei. Celelalte posturi urmează să fie scoase la concurs în continuare, în perioada următoare.

În momentul de față, Water Park-ul din Lunca Jiului face obiectul unei anchete DNA, în contextul în care societatea Polystart ar fi decontat lucrări pe care nu le-ar fi realizat la una dintre clădirile componente ale complexului. Primăria Craiova s-a constituit ca parte civilă în acest dosar, cu suma de circa 500.000 de euro, pentru a recupera prejudiciul de la inculpaţii din dosar.

În ceea ce privește finanțarea, un proiect cu fonduri europene, la Water Park nu va fi totul decontat până la apariția autorizației de intrare în legalitate. Reamintim că valoarea contractului de execuție pentru parcul acvatic este de 65.080.000 de lei fără TVA, și a fost adjudecat de consorțiul de firme Delta ACM – Polystart – UTI. În conformitate cu ultimul act adițional la contractul de finanțare, proiectul trebuie să fie finalizat până la data de 30.04.2017.

Politica