sâmbătă, iulie 20, 2024

Ultima ora

Sport

Încă 30 de zile după gratii pentru fraţii arestaţi în cazul crimei din Craioviţa Nouă

 

Tribunalul Dolj a hotărât, ieri, să prelungească măsura arestării preventive, cu încă 30 de zile, pentru cei doi fraţi, Gabriel  Teodorescu şi Luigi Teodorescu, de 23, respectiv 20 de ani, din Craiova, care au fost arestaţi la începutul acestei luni în cazul crimei din cartierul craiovean Craioviţa Nouă. Aceștia au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, pe 7 decembrie a.c., după ce anchetatorii au stabilit că amândoi au participat la uciderea lui Ionuţ  Antoni Fieraru,  de 20 de ani, mai exact unul l-a împiedicat să fugă și cel de-al doilea a lovit cu cuţitul. Cei doi au abandonat victima în stradă și au fugit, fiind găsiţi după aproape 24 de ore.

Reamintim că o crimă oribilă s-a petrecut pe 6 decembrie a.c., dimineaţa, aproape de ora 2.00, în apropierea hipermarketului Kaufland din cartierul craiovean Craioviţa Nouă, victimă fiind un tânăr de 20 de ani. Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care au condus cercetările în acest caz, după ce s-a pus totul cap la cap s-a stabilit că discuţiile dintre victimă și fratele agresorului erau mai vechi și că cei doi se cunoșteau, ambii fraţi fiind implicaţi direct în comiterea crimei:  „Marţi, 6 decembrie., în jurul orei 1.45, în timp ce se aflau pe bulevardul Tineretului din municipiul Craiova, în zona Poştei din Craioviţa Nouă, pe fondul unui conflict preexistent între Teodorescu Luigi (20 de ani) şi Fieraru Antoni-Ionuţ (20 de ani), Teodorescu Gabriel (23 de ani) l-a lovit pe acesta din urmă cu un cuţit în zona cervicală anterioară, cu consecinţa producerii unor leziuni traumatice care i-au produs decesul, fiind ajutat de fratele său care, prin agresiuni exercitate concomitent asupra victimei, a contribuit la menţinerea şi întărirea rezoluţiei infracţionale de suprimare a vieţii acesteia”. Conform procurorilor, crima a avut la bază o serie de neînţelegeri care existau deja între victimă, Ionuţ Antoni Fieraru, şi Luigi Teodorescu, din cauza relaţiilor lor cu o fată. În momentul când s-au întâlnit pe stradă, Luigi s-a apucat la ceartă cu Fieraru, l-a lovit, şi l-a împiedicat să fugă în momentul când Gabriel a scos cuţitul:  „Inculpatul Teodorescu Luigi i-a redus acestuia posibilitatea de a se apăra şi de a-şi asigura scăparea, atunci când a încercat să se îndepărteze, întrucât a observat că inculpatul Teodorescu Gabriel era înarmat cu o armă albă (corp tăietor-înţepător)”, au mai precizat procurorii. Medicii legiști au stabilit că, numitul Fieraru Antoni-Ionuţ a fost lovit cu corp tăietor-înţepător, în zona în zona cervicală anterioară, fiindu-i provocate leziuni traumatice incompatibile cu viaţa.

Imediat după comiterea faptei cei doi fraţi au dispărut, fiind depistaţi, marţi seara, de poliţişti şi duşi la audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. Au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar, miercuri, pe 7 decembrie a.c., au fost prezentaţi Tribunalului Dolj, care le-a emis mandate de arestare prentru 30 de zile:  „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Dispune arestarea preventiva a inculpatului Teodorescu Gabriel pe o perioadă de 30 de zile, începând de la data de 7.12.2016, până la data de 5.01.2017, inclusiv. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Teodorescu Luigi pe o perioadă de 30 de zile, începând de la data de 7.12.2016, până la data de 5.01.2017, inclusiv”, se arată în încheierea de şedinţă a Tribunalului Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ieri, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au cerut instanţei de judecată prelungirea arestării preventive pe numele celor doi fraţi. Judecătorii de la Tribunalul Dolj au admis propunerea procurorilor și au dispus prelungirea arestării preventive pentru Gabriel Teodorescu și Luigi Teodorescu cu încă 30 de zile. Noile mandate sunt valabile de pe 6 ianuarie 2017 până pe 4 februarie. Cei doi inculpaţi pot contesta la Curtea de Apel Craiova hotărârea de ieri a Tribunalului Dolj, dar deocamdată, rămân în arestul IPJ Dolj.

 

Politica