marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinţi: Care va fi deputatul nr. 4? Palaşcă, Deac, Săceanu sau Vişan?

Scrutinul parlamentar de luna viitoare din judeţul Mehedinţi este unul pe cât de disputat pe atât de previzibil raportat la numele viitorilor parlamentari. O radiografie a scenei politice mehedinţene din acest moment arată că PSD Mehedinţi este favorit şi va câştiga alegerile parlamentare din acest an din judeţ.

PSD Mehedinţi va obţine sigur un mandat de senator, prin Liviu Mazilu, şi două mandate de deputat, funcţii care vor fi deţinute de Constantin Truşcă şi Vlad Bontea. Pe locul doi, ca număr de voturi, se va situa PNL Mehedinţi. Acest partid va obţine, la fel, sigur un mandat de deputat, prin Virgil Popescu, preşedintele PNL Mehedinţi, şi unul de senator, prin Marius Bălu.

Cum judeţul Mehedinţi este reprezentat în viitorul Parlament de 2 senatori şi 4 deputaţi, singura necunoscută ar fi cel de-al IV lea deputat. Teoretic şi PSD Mehedinţi, şi PNL Mehedinţi îşi pot adjudeca acest post de deputat. Însă este puţin probabil, deoarece cu siguranţă vor mai fi partide care vor face pragul electoral în judeţ. Dintre acestea cele mai multe şanse le au ALDE şi PMP Mehedinţi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

ALDE Mehedinţi este un partid mult mai bine consolidat în judeţ, având, de altfel, 3 primari comunali, dar şi o funcţie de vicepreşedinte al CJ Mehedinţi. Candidatul ALDE Mehedinţi pe prima poziţie pe lista pentru Camera Deputaţilor este deputatul Viorel Palaşcă. Dacă ar fi ales, Viorel Palaşcă ar obţine cel de-al treilea mandat consecutiv de deputat.

Candidatul PMP Mehedinţi, pe prima poziţie pe lista pentru Camera Deputaţilor, este Gelu Vişan. Deşi PMP Mehedinţi nu este atât de bine organizat în teritoriu, Gelu Vişan ar putea fi ales deputat, fiind un politician cu multă experienţă, dar şi unul foarte combativ. Gelu Vişan mai are şi avantajul că, nefiind din judeţ, nu poate fi acuzat că nu a făcut nimic pentru judeţul Mehedinţi.

saceanu-cUn alt partid care ar putea, teoretic, să obţină cel de-al patrulea post de deputat ar fi USR Mehedinţi. Preşedintele formaţiunii, Vasile Deac, este şi primul pe lista acestui partid pentru Camera Deputaţilor. Dezavantajul USR Mehedinţi este acela că s-a înfiinţat recent şi nu are structuri teritoriale în judeţ. Cel mult, acest partid poate merge exclusiv pe votul politic. Șanse de a deveni deputat are şi liberalul Dan Constantin Săceanu, fost prefect, aflat pe locul 2 la Camera Deputaţilor după Virgil Popescu, om experimentat în politică, care, de ce nu, ar putea face marea surpriză!

Politica