joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Italieni cercetați pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor

În data de 17.11.2016, polițiștii doljeni au fost informaţi de o patrulă de jandarmi din cadrul I.J.J. Dolj despre faptul că au identificat, pe Fondul de Vânătoare 74 Filiaşi, aparţinând AJVPS Dolj, doi cetăţeni italieni ce aveau asupra lor arme de vânătoare şi vânat împuşcat.
Din cercetările polițiștilor Serviciului Arme, Exploziv și Substanțe Periculoase a rezultat faptul că doi cetăţeni italieni, în vârstă de 65, respectiv 61 de ani, în baza autorizaţiei emise de AJVPS Dolj, au mers la vânătoare.
Cu ocazia controlului efectuat, în autoturism cu care se deplasau, au fost identificate 4 arme de vânătoare cu alice,  calibru 12 și calibru 8, 69 de cartuşe de același calibru 12, dar şi 8 cadavre de păsări din specia “sturz”, ce prezentau urme de împuşcare.
Persoanele în cauză au prezentat autorizaţia de vânătoare colectivă eliberată de AJVPS Dolj la data de 16.11.2016, pentru Fondul de vânătoare 74 Filiaşi, cu valabilitate 17.11.2016-01.12.2016, pentru recoltarea următoarelor specii de vânat sturz – 20 buc, graur – 5 buc şi sitar de pădure – 2 buc, ca organizator fiind trecut unul dintre italinei și alte două persoane care nu au pariticipat la vânătoare, fapt pentru care cei doi suspecți au semnat în locul celor absenți procesul-verbal de instruire din autorizaţia de vânătoare.
De asemenea, în permisul de armă al italianului de 65 de ani erau trecute 3 arme, stabilindu-se că a patra armă aparţine legal fiului său care nu a participat la vânătoare.
În cauză se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi braconaj cinegetic, astfel că armele, muniţia şi cadavrele de sturzi au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
IPJ Dolj

Politica