sâmbătă, iulie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Compania britanică GTK a deschis, la Craiova, prima sa fabrică din România

Compania britanică GTK a anunţat deschiderea, la Craiova, a unei unităţi de producţie de ansamble de cabluri şi cutii de protecţie, fabrica fiind singura deschisă de această companie în România. De altfel, aceasta este singura fabrică deschisă de companie în afara Marii Britanii.

Compania produce ansamble de cabluri ce pot fi utilizate atât în industria militară, cât şi în cea medicală sau în domeniul automotive. Conducerea companiei britanice a anunţat, într-un comunicat de presă, că fabrica de la Craiova are o suprafaţă de 450 metri pătraţi, cu posibilitatea extinderii la 2.000 metri pătraţi. În plus, s-a investit în echipamente automate pentru eficienţă în producţie.  Fabrica produce ansamble de cabluri ce pot fi utilizate atât în industria militară, cât şi în cea medicală sau în domeniul automotive.

Este o investiţie semnificativă pentru GTK şi vine ca un rezultat al creşterii noastre continue. Noua facilitate extinde amprenta noastră globală şi vom putea oferi un număr şi mai mare de modele de fabricaţie atât clienţilor existenţi, cât şi celor noi. Ne extindem baza de clienţi, iar această nouă facilitate ne va ajuta să sporim nivelul nostru de servicii în regiune”, a declarat John Morath, directorul GTK.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit directorului de operaţiuni al companiei, Steve Robinson, fabrica de la Craiova are aceleaşi capabilităţi de producţie precum cea din Marea Britanie.

Folosirea aceluiaşi software la ambele locaţii ne va ajuta să răspundem cerinţelor clienţilor şi, de asemenea dă asigurări că putem fi rentabili”,  a spus acesta.

Compania GTK a fost fondată în 1990. Deţine unităţi de producţie în Marea Britanie şi Craiova, dar este prezentă şi în Germania, Taiwan şi China.

Potrivit unor surse apropiate investiţiei, fabrica GTK de la Craiova este o investiţie realizată prin platforma BRIDGE-British Romanian International Development Gateway Exchange-platformă care are drept scop, pe de o parte, sprijinirea investitorilor britanici în a găsi oportunităţi de dezvoltare a afacerilor, iar pe de altă parte, ajută judeţul Dolj în dezvoltarea economiei prin atragerea acestor investitori.

Este vorba despre o reţea electronică menită a facilita accesul oamenilor de afaceri din Craiova şi Hampshire la informaţii oferite de autorităţile locale sau mediul de afaceri din Craiova.

Prin aceeaşi platformă şi-au anunţat înfiinţarea unor unităţi, la Craiova şi companiile britanice  Spirit Circuits,  care produce circuite integrate,  şi Portsmouth Aviation, producător de filtre de apă.

Pentru moment nu se cunoaște valoarea investiţiei realizate de GTK în oraş şi nici numărul locurilor de muncă ce vor fi create odată cu aceasta, detalii urmând a furniza reprezentanţii companiei britanice.

 

Politica