vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Trei poliţişti din Craiova, cercetaţi pentru purtare abuzivă

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj fac cercetări pentru purtare abuzivă în cazul a trei poliţişti. Un craiovean i-a reclamat după ce oamenii legii l-ar fi bătut chiar în secţia de poliţie.

Craioveanul Mihai Dăogaru susţine că, în seara zilei de 4 octombrie, a fost oprit în trafic de un echipaj de poliţie, în zona Gării Craiova. El afirmă că unul dintre agenţi a vrut să îi reţină permisul de conducere pentru nerespectarea indicaţiilor poliţistului, iar când a refuzat, pe motiv că este un abuz, a fost încătuşat. Ulterior, tânărul a fost dus la Secţia 4 Poliţie Craiova unde, spune el, a fost lovit cu pumnii şi picioarele de oamenii legii.
„Mi-a spus c
ă îmi reţine permisul de conducere pentru nerespectarea indicaţiilor poliţistului. Era cu o fată agent şi a vrut să o impresioneze. Când i-am spus că este un abuz şi că nu sunt de acord să semnez procesul verbal a chemat un alt echipaj de poliţie şi m-au încătuşat fără să fac absolut nimic. M-au dus la Secţia 4 de Poliţie şi acolo m-au lovit cu pumnii şi cu picioare. Am piciorul rupt în urma bătăii primite“, susţine Mihai Dăogaru.

Tânărul a obţinut certificat medico-legal de la Institutul de Medicină Legală din care rezultă că a avut nevoie de 20 de zile de îngrijiri medicale, însă vrea să-l prelungească deoarece încă are dureri la picior.

Policlinica Buna Vestire Craiova

După ce a obţinut certificatul medico-legal, Mihai Dăogaru a depus împotriva poliţiştilor o plângere la comisia de disciplină de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj şi una la Parchetul local. Cauza a ajuns, acum, pe masa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, doi poliţişti de la Rutieră şi unul de la Secţia 4 fiind cercetaţi pentru purtare abuzivă.

Se fac cercetări pentru purtare abuzivă. Dosarul este în lucru la procurorul de caz”, a precizat procuror Magda Bădescu, purtător de cuvânt în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

IPJ Dolj a suspendat cercetările în acest caz, până la soluţionarea dosarului de la Parchet.

Sursa foto: stirile kanalD

Politica