luni, mai 27, 2024
spot_img

Ultima ora

spot_img

Sport

spot_img

13 milioane de euro, scoşi dintr-un lac de acumulare

Nu mai puţin de 13 milione de euro au fost scoşi, marţi, dintr-un lac de acumulare.

Este vorba de bancnote de 500 de euro false. Banii au fost găsiţi de scafandri bulgari pe fundul unui lac de acumulare din sudul Bulgariei, relatează agențiile BTA și AFP, citate de Agerpres.

‘Este una dintre cele mai mari capturi de euro falși în Bulgaria’, a declarat procurorul general Sotir Tsatsarov. O parte dintre bancnote nu erau finalizate și nici decupate, însă celelalte sunt ‘de foarte bună calitate’, a adăugat oficialul bulgar.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Banca Centrală Europeană a decis recent să sisteze tipărirea bancnotelor de 500 de euro, întrucât acestea sunt folosite adesea în operațiunile de spălare de bani, arată sursa citată precizând că bancnotele deja emise rămân însă în circulație.

Un falsificator de bani arestat, împreună cu alți doi, în ultimele zile în regiunea Plovdiv a indicat poliției că bancnotele contrafăcute au fost aruncate în lacul barajului Mechka. Poliția a descins și în locația unde au fost imprimați banii, acolo fiind găsite de asemenea arme și muniții, precum și 3,2 kilograme de marijuana, mai arată Agerpres.

Trei imprimerii de bancnote false au fost descoperite anul acesta de poliţişti în nordul Bulgariei.

spot_img
spot_img
spot_img

Politica