marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prina şi Marinescu, acuzaţi de corupţie într-un nou dosar

Fostul primar al Slatinei, Minel Prina, şi Iulius Severus Marinescu, soţul fostei preşedintă a Tribunalului Olt, Carmen Marinescu, sunt inculpaţi într-un nou dosar de corupţie înregistrat, luni, la Tribunalul Olt. În acelaşi dosar sunt vizate şi Mihaela Stana, fosta şefă a Direcţiei de Administrarea Patrimoniului din cadrul Primăriei Slatina şi Mirela Pătru. Dosarul vizează infracţiuni de corupţie şi ar fi disjuns din dosarul în care Carmen Marinescu a fost condamnată la 8 ani de închisoare cu executare pentru corupţie, după ce a luat şpagă pentru a-l scăpa de arest pe Bercea Mondial, iar soţul ei a fost condamnat la trei ani de detenţie.

Municipiul Slatina este parte vătămată în dosarul înregistrat, luni, la Tribunalul Olt şi care se află la Camera Preliminară. Tot luni, judecătorul la care a ajuns dosarul a formulat declaraţie de abţinere şi aceasta i-a fost admisă, conform unei decizii luată în Camera de Consiliu a Tribunalului Olt, informează AGERPRES.

Carmen Marinescu a primit 200.000 de euro mită, prin intermediar, pentru a-l elibera din arest, în 2011, pe Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, iar cu aceşti bani, fosta şefă a Tribunalului Olt şi soţul ei ar fi cumpărat trei terenuri şi o casă. Unul dintre terenuri, în suprafaţă de 600 metru pătraţi, este situat în municipiul Slatina. Acesta s-a aflat iniţial în domeniul public, iar apoi a fost trecut printr-o hotărâre a Consiliului Local Slatina, din vara anului 2011, în inventarul bunurilor ce aparţin domeniului privat al municipiului Slatina.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La finalul anului 2015, consilierii locali din Slatina au aprobat rezoluţiunea contractului de vânzare-cumpărare între Iulius Marinescu şi municipalitate, astfel încât terenul să revină în patrimoniul municipiului Slatina, scrie Agerpres. Rezoluţiunea contractului a fost aprobată la solicitarea lui Iulius Marinescu care a cerut Primăriei Slatina să facă demersurile necesare astfel încât terenul pe care l-a cumpărat de la primărie, în anul 2011, să revină în patrimoniul municipiului Slatina, mai arată sursa citată.

Conform hotărârii aprobate de CL Slatina, Marinescu nu va primi înapoi banii plătiţi primăriei pentru cumpărarea terenului, iar acesta şi-a motivat solicitarea de a înapoia terenul municipiului Slatina prin faptul că din cauza situaţiei financiare nu a îndeplinit obligaţiile asumate de realizare a investiţilor pentru care a fost achiziţionat.

 

Politica