Se caută soluţii pentru limitarea pagubelor produse culturilor agricole

Prefectul Radu Renga a avut o nouă întâlnire cu reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Vâlcea şi consilieri judeţeni pentru identificarea unor soluţii legale de limitare a pagubelor produse culturilor agricole.

În urma discuţiilor, s-a hotărât înmânarea, în perioada imediat următoare, tuturor primarilor din judeţ, a unui material informativ realizat de Garda Forestieră Vâlcea cu măsurile ce trebuie luate atât de localnici, cât şi de administraţia locală în vederea obţinerii acelor despăgubiri, în cazul în care se dovedeşte că proprietarul este îndreptăţit să beneficieze de aceste fonduri.

Totodată, se are în vedere identificarea unor pârghii de control şi de sancţiune a administratorilor fondului cinegetic astfel încât culturile oamenilor să nu mai fie distruse, în momentul de faţă una dintre cauzele terenurilor nelucrate fiind reprezentată de distrugerea culturilor de către speciile de vânat”, informează Prefectura.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Numai în localitatea Glăvile, din cele 5.000 de hectare lucrate în urmă cu 10 ani, în prezent doar aproximativ 100 de hectare mai sunt cultivate.

Populare

Recomandări

Primăria Craiova vrea parcare supraetajată lângă Judecătorie

Autoritățile locale din Bănie sunt gata să înceapă un...

Copilul unei profesoare și al unui afacerist a recidivat. Acuzații grave de corupere sexuală și pornografie infantilă, chiar în sala de clasă!

Vineri dimineață (22 septembrie a.c.), redactorul “Jurnalului Olteniei” care...

Interlopul Oacă din Caracal nu scapă de închisoare. 13 ani, după gratii

Tribunalul Olt a pronunțat o nouă sentință în cazul...

Turistă salvată cu elicopterul, în Munții Retezat

O turistă care a suferit un traumatism grav la...