Se caută soluţii pentru limitarea pagubelor produse culturilor agricole

Prefectul Radu Renga a avut o nouă întâlnire cu reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Vâlcea şi consilieri judeţeni pentru identificarea unor soluţii legale de limitare a pagubelor produse culturilor agricole.

În urma discuţiilor, s-a hotărât înmânarea, în perioada imediat următoare, tuturor primarilor din judeţ, a unui material informativ realizat de Garda Forestieră Vâlcea cu măsurile ce trebuie luate atât de localnici, cât şi de administraţia locală în vederea obţinerii acelor despăgubiri, în cazul în care se dovedeşte că proprietarul este îndreptăţit să beneficieze de aceste fonduri.

Totodată, se are în vedere identificarea unor pârghii de control şi de sancţiune a administratorilor fondului cinegetic astfel încât culturile oamenilor să nu mai fie distruse, în momentul de faţă una dintre cauzele terenurilor nelucrate fiind reprezentată de distrugerea culturilor de către speciile de vânat”, informează Prefectura.

Numai în localitatea Glăvile, din cele 5.000 de hectare lucrate în urmă cu 10 ani, în prezent doar aproximativ 100 de hectare mai sunt cultivate.

Populare

Recomandări

Gala fotbalului doljean, la Craiova

Tinerii fotbaliști doljeni, dar și antrenorii lor, reprezentanți ai...

Vâlcea. Turiști blocați la Cozia. Un copil de 1 an și jumătate între aceștia

Un grup de 4 persoane, printre care un copil...

Craiova. Trei frați, acuzați de proxenetism cu minore

Trei frați cunoscuți în lumea interlopă din Craiova au...

45 de ani de închisoare, după ce a încercat să recreeze crimele odiosului Jeffrey Dahmer

Criminalii în serie și atrocitățile lor produc nu doar...