joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CE Oltenia, investiţii de peste 1 miliard euro în retehnologizare

Electrocentralele aferente CE Oltenia au susţinut eforturi financiare de peste 1 miliard de euro pentru retehnologizarea grupurilor energetice, programe care au avut ca rezultat şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră (GES), au anunţat reprezentanţii companiei, într-un comunicat de presă.

CE Oltenia deţine 6 grupuri energetice modernizate (3 grupuri energetice la Rovinari, 2 grupuri energetice la Turceni şi un grup energetic la Işalniţa), iar alte trei grupuri se află în curs de reabilitare. Unul dintre efectele lucrărilor de retehnologizare realizate este reducerea consumului specific de combustibil cu peste 20%, ceea ce reprezintă reducerea consumului de cărbune şi, implicit, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră până la 0,89 tone de CO2 emis pentru producerea unui MWh.

CE Oltenia deţine Autorizaţie de Emisii de Gaze cu Efect de Seră cu valabilitate până în anul 2020.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, referitor la emisiile de gaze cu efect de seră, este de menţionat şi faptul că pentru achiziţionarea certificatelor de CO2, CE Oltenia a cheltuit, de la înfiinţare până în prezent (în decurs de 4 ani), suma de cca. 250 milioane euro”, se arată în documentul menţionat.

Pe de altă parte, conducerea CE Oltenia anunţă că, pentru anul 2016, a încheiat 27 de contracte de lucrări şi prestări servicii cu Minprest Serv SA, în valoare de aproape 20 milioane lei.

În cadrul planului de reorganizare, restructurare şi eficientizare al CE Oltenia au fost cuprinse o serie de măsuri pentru reducerea costurilor de producţie, printre care şi reevaluarea contractelor de prestări servicii în funcţie de necesităţile actuale ale companiei. Această măsură a fost aplicată inclusiv contractelor comerciale încheiate cu Minprest, respectiv s-a renunţat la unele servicii/lucrări fără a fi atribuite altor firme.

Valoarea totală a contractelor încheiate cu Minprest, rămase în vigoare pentru acest an, ajunge la suma de cca. 19 milioane lei. Minprest Serv SA este o societate comercială de sine stătătoare care trebuia să incheie contracte şi cu alţi beneficiari pentru a-şi asigura continuitatea activităţii şi să nu se limiteze doar la relaţiile contractuale cu CE Oltenia”, arată reprezentanţii companiei.

Politica